Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ілон Маск випотрошив BBC у прямому ефірі – American Thinker (США)

Категорія:

Минулого тижня керівник Twitter Ілон Маск дав інтерв'ю північноамериканському репортеру BBC Джеймсу Клейтону, який пише на тему технологій. Це інтерв'ю відбулося на тлі того, що Twitter позначив один з акаунтів BBC як "ЗМІ, що фінансується урядом".

Маск говорив на різні теми, в тому числі й про купівлю Twitter за 44 мільярди доларів, яка супроводжувалася гострими суперечками між ним і колишніми керівниками Twitter.

Говорячи про управління Twitter, Маск пожартував: "Це не було нудно. Це були справжні американські гірки".

Він додав, що це була "дійсно досить стресова ситуація протягом останніх кількох місяців", але він наполягав на тому, що купівля компанії була правильним рішенням.

Маск сказав, що коли він очолив Twitter, його фінансові справи йшли не дуже добре, і компанією керували майже як некомерційною організацією.

Зараз Twitter близький до беззбитковості завдяки радикальному скороченню витрат і різних сервісів підписки, таким як "синя позначка".

Маск сказав, що використання сайту зростає, і "сайт працює". Він додав, що навантаження (оскільки Маск також керує автомобілебудівною компанією Tesla і ракетною компанією SpaceX) означає, що "я іноді сплю в офісі".  Він додав, що у нього є місце на дивані в бібліотеці, "куди ніхто не ходить".

Щодо своїх суперечливих твітів, він пожартував: "Чи стріляв я собі в ногу твітами кілька разів?  Так".  Потім пожартував: "Думаю, мені не варто писати твіти після 3 години ночі".

Маск розповів про свої зусилля щодо боротьби з дезінформацією шляхом видалення ботів і про свою прихильність до свободи слова, що він проти заборони TikTok.

Коли його запитали про рішення додати до основного акаунту Бі-Бі-Сі ярлик "ЗМІ, що фінансується урядом", інтерв'ю стало цікавим.

Маск сказав, що Twitter змінює позначку для BBC на "фінансоване державою". Більшу частину свого фінансування BBC отримує коштом ліцензійних платежів, які сплачують домогосподарства Великої Британії.

У 2022 році BBC отримала 4,7 мільярда доларів із загального річного фінансування в 6,3 мільярда доларів від ліцензійних платежів.  Решта коштів надходила від комерційної та інших видів діяльності, таких як гранти, роялті та доходи від оренди.

Бі-Бі-Сі також отримує приблизно 112 мільйонів доларів на рік від уряду Великої Британії на підтримку BBC World, яка обслуговує аудиторію за межами Великої Британії.

Далі Клейтон запитав Маска про те, чи припинив Twitter свою політику "дезінформації про COVID", яка використовувалася для маркування або цензури твітів про альтернативні способи лікування COVID-19, а також про ефективність або побічні ефекти вакцин.

"А BBC змінила свою дезінформацію про COVID?" – запитав Маск. – Чи несе BBC усю відповідальність за дезінформацію щодо масок та побічних ефектів вакцинації, а також за те, що не повідомляла про це?  А як щодо того, що на BBC чинився тиск з боку Британського уряду з метою змінити редакційну політику?  Ви знаєте про це?"

Клейтон викрутився, сказавши, що інтерв'ю було не про Бі-Бі-Сі, і він не визначає редакційну політику.

Недоброзичливці Маска часто стверджували, що з моменту його купівлі Twitter став платформою дезінформації, фанатизму та ненависті.

Бі-Бі-Сі "проаналізувала" понад 1000 раніше заблокованих акаунтів, які були відновлені після придбання компанії Маском і виявила, що з моменту відновлення більше третини з них поширювали "зловживання або дезінформацію".

Що це за "зловживання або дезінформація"? Виявилося, що це – заяви проти вакцинації, фемінізму та ЛГБТ, а також заперечення результатів виборів у США 2020 року.

Клейтон сказав, що помітив невелике зростання кількості ненависницьких твітів після того, як Маск зайняв свою посаду у Твіттер.

Маск справедливо заперечив Клейтону, попросивши його навести конкретні приклади на підтвердження своїх слів.

"Чесно кажучи, я... чесно кажучи... я насправді більше не використовую цю стрічку "Для вас", тому що вона мені не дуже подобається, і багато людей так само", – сказав Клейтон, якого викрили у фабрикації.

"Ви сказали, що бачили більше ненависницького контенту, але не можете навести жодного прикладу? – натиснув Маск. – Я прошу один приклад.  Я кажу, сер, ви не знаєте, про що говорите. Тому що ви не можете навести жодного конкретного прикладу ненависницького контенту, навіть одного твіту.  Проте ви стверджуєте, що рівень ненависницького контенту був високим. Це – неправда.  Ви просто збрехали".

Клейтон спробував змінити своє початкове твердження, заявивши, що він мав на увазі організації, які відстежують цей тип контенту і  стверджують, що кількість твітів, що розпалюють ненависть, зростає.

Маск знову попросив Клейтона навести приклади, але той не зміг надати жодного.

Отже, що можна сказати про все це?

Очевидно, що інтерв'юер BBC виглядав, як розгублена курка, що кудкудакає, коли Маск кинув їй виклик. Очевидно, що нема жодних доказів того, що ненависть і дезінформація зростають відтоді, як Маск очолив Twitter.  Twitter – це публічна платформа, і там завжди буде значна кількість дезінформації та фанатизму.

Дивує те, що журналіст з такої, здавалося б, авторитетної організації, як BBC, виявився настільки погано підготовленим до інтерв'ю. Будь-який інтерв'юер повинен бути озброєний фактами на підтримку своїх тверджень, коли він збирається робити заяви.  Це – елементарний рівень підготовки, якого очікують навіть від репортерів-початківців.

Інтерв'ю з Маском було дуже важливим завданням, за яким спостерігали очі всього світу. Можна було б припустити, що Клейтон буде старанно готуватися до обміну думками, і навіть якщо йому не вистачить сил, його редакція озброїть його необхідною інформацією для обґрунтування своїх звинувачень.

Але нічого подібного не сталося.

Можливо, тому, що такі люди, як Клейтон, звикли спілкуватися з людьми, з якими вони повністю згодні в ключових питаннях. Вони звикли просто кивати у відповідь на обурливі заяви, поки дотримуються ліберального групового мислення.  Але коли їм надають елементарну протидію, вони падають духом.

Не помиліться: справжнє заперечення, яке має BBC та інші, хто критикує Twitter, але не може вимовити вголос, полягає в тому, що платформа більше не маніпулює висловлюваннями на догоду ліберальному наративу.

Twitter під керівництвом Маска, схоже, намагається відображати громадську думку. Ліберали знають, що їхні ідеї є хибними, лицемірними та непопулярними, тому вони зневажають свободу слова і дебатів.

Оскільки Твіттер більше не перебуває під контролем ліберальної екосистеми, вони лають і відкидають його принизливими епітетами.

На щастя, їхню велику брехню викрили в прямому ефірі!

Джерело: American Thinker

Нагадаємо, до того, як Маск купив Твіттер, Twitter цензурував матеріали республіканців у 4 рази частіше, ніж демократів.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що загальний ліберальний наратив, який нав'язують людству, можна подолати правдою. Розуміємо, що лівацькі медіа і продажні безпринципні медіа будуть називати чорне білим, а біле чорним. Тільки правда і критичне мислення врятує цей світ! Це – один з прикладів того, як так звані поважні й мейнстримні ЗМІ нав'язують один наратив і промивають мізки обивателям, які попри очевидні факти та докази вже не будуть погоджуватися з протилежною думкою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи