Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ілон Маск розповів, як Tesla поховає нафто-газодобувні і генеруючі компанії

Компанія Tesla представила акумуляторну систему Tesla Energy. Користувач може зробити свій будинок з встановленою системою Powerwall на 100% автономним. Світ дізнався про два різні типи систем: Powerwall і Powerpack.

Компанія випустила дві моделі Powerwall: 10 кВт ($ 3'500) і 7 кВт ($ 3'000). Приблизні розміри системи складають приблизно 1 м на 1 м з товщиною 18 см. Powerwall включає підтримку управління опалення будинку і можливістю управління через глобальну мережу Інтернет. Заряджатися батареї здатні від сонячної батареї та/або вітрогенератора, а також від стаціонарної електричної мережі.

Для чого ця система потрібна вдома?

1) акумулювання 15 кВт * годину електроенергії від поновлюваних джерел (якщо такі у власника є), що дасть можливість акумулювати надлишок виробленої сонячними батареями або вітрогенератором електроенергії, а не передавати його в загальну мережу (за це енергокомпанії іноді платять абоненту, а іноді ні).

2) Powerwall можна заряджати в ті періоди часу доби, коли електроенергія дешевша (зазвичай це буває вночі), і використовувати її, коли енергокомпанії продають її за максимальною ціною (у пікові години, наприклад, вранці та ввечері).

Характеристики Powerwall

Монтаж: настінний, в будівлі або на вулиці;
Інвертори: сумісність з великою кількістю систем;
Енергія: 7 кВт * год або 10 кВт * год
Загальна: 2 кВт
Пік: 3 кВт
Напруга: 350 - 450 В;
Струм: номінальний 5 А, пікове значення 8.5 А;
Робочі температури: від мінус 20 до плюс 43
Гарантія: 10 років
Вага: 100 кг
Розміри: 1300 мм * 860 мм * 180 мм

Наприклад, середня американська сім'я споживає в день 30 кВт * год. електроенергії, а це означає можливість забезпечення запасом енергії в години пікових навантажень. У Powerwall присутній і UPS, завдяки чому електрика в будинку або офісі буде тоді, коли виникають неполадки в стаціонарно електромережі.

При наявності альтернативних джерел енергії свій будинок користувач з встановленою системою Powerwall може зробити на 100% автономним.

Powerpack - це «преміум» варіант Powerwall, система, яка призначена для підприємств. Ця система може бути маштабована, і працювати на підприємстві. Так, 100 кВт юніти можуть бути об'єднані в систему від 500 кВт до 10 МВт.

На даній презентації Ілон Маск розповів про «Гігафабрику акумуляторів», яка буде здатна через 5 років виробляти батарей на 50 млн кВт * годин на рік. За його словами, 160 млн. Powerpacks вистачить для повного покриття енергією США, а 2 млрд. таких систем зможуть забезпечити електроенергією весь світ.

Система Powerwall проходила жорсткі тести, працюючи у важких і нестандартних умовах.

Продажі починаються влітку, але систему вже отримали деякі клієнти. Що стосується Powerpack, то замовлення будуть прийматися в цьому році, але пізніше.

На презентації Ілон Маск пожартував, що продукти PowerWall можуть працювати на основі термоядерного синтезу. І уточнив, що батареї можуть бути використані, щоб акумулювати енергію зі «зручного термоядерного реактора в небі» (енергію Сонця) за допомогою сонячних батарей.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

А який принцип дії цих акумуляторів, що мають 10 років гарантії.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

А який принцип дії цих акумуляторів, що мають 10 років гарантії.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Маячня. Фiрма де факто банкрут.

Головне Вартiсть!

Хай Буде!