Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гуляйте. 10 вечірніх правил, які допоможуть без зусиль скидати вагу

Світ:

Схуднення залежить від здорового способу життя, який повинен поширюватися на будь-який час доби. Для того, щоб схуднути, важливо їсти здорову їжу і регулярно займатися спортом. Але якщо вдень у вас не вистачає часу на всі корисні процедури, зосередьтеся на вечірньому здоровому способі життя.

Ось, про що йдеться у статті Аліси Горбатюк на НВ.Style.

1. Займіть свої вечори справами

Іноді люди переїдають через почуття нудьги. Придумайте, чим можна зайнятися перед сном. Прогулянка, записи в щоденнику, читання книги можуть відвернути вас від переїдання. Це стосується не тільки вечора; якщо вдень ви відчуваєте бажання з'їсти що-небудь від нудьги, перейдіть на будь-яку справу - малювання, в'язання, спів.

2. Спокійний сон

Достатня кількість сну може допомогти вам, коли ви намагаєтеся схуднути. Графік, якого ви дотримуєтеся, і правильний час сну сприяють схудненню.

3. Тренування (але не надто пізні)

Фізична активність може бути корисна ввечері, але тільки не пізно. Також переконайтеся, що ваші тренування не занадто інтенсивні. Вправи високої інтенсивності, наприклад інтервальні тренування, можуть вплинути на якість сну. Працювати до пізньої години також не треба - намагайтеся звільнитися як мінімум за годину до сну.

4. Не їжте перед сном

Якщо ви вечеряєте або перекушуєте перед сном, це може перешкодити вашим зусиллям по зниженню ваги. Багато людей, які їдять пізно ввечері, вибирають висококалорійні продукти, щоб насититися, і це призводить до збільшення ваги. До того ж пізнє перекушування погано впливають на якість сну.

5. Збирайте обід з собою на наступний день

Замість того, щоб виходити на обід з колегами, заощаджуйте трохи грошей і упакуйте обід напередодні ввечері. Бажання попліткувати в компанії велике, але харчування поза домом зазвичай означає більше жиру і натрію. Домашні обіди передбачають більш здорове харчування. Їжте білки, такі як мигдаль або скибочки індички, цільнозернові, нежирні молочні продукти і багато фруктів і овочів.

6. Харчуйтеся регулярно

Якщо ви помітили, що переїдає вночі, це може бути пов'язано з тим, що ви їли недостатньо протягом дня. Кращий спосіб боротися з цим - зробити харчування регулярним і слідувати розкладом. Таким чином, ваше тіло буде знати, коли очікувати їжі. Перекушування припустимі, але намагайтеся не перестаратися.

7. Обмежте перегляд телепередач

Коли ви дивитеся телевізор, ви їсте автоматично, і порції можуть вийти за межі норми. Тому вживання їжі і паралельний перегляд телевізора можуть відволікати вас від того, скільки і що ви їсте.

8. Чистіть зуби відразу після вечері

Щоб уникнути прийому їжі в нічний час, візьміть за звичку чистити зуби та користуватися зубною ниткою відразу після вечері. Це може зупинити вас від вечірніх перекусів.

9. Скоротіть стресові ситуації

Стрес може призвести до збільшення ваги. Спробуйте знайти час, щоб відпочити ввечері. Техніки глибокого дихання і медитація - відмінні способи розслабитися. Зниження рівня стресу також може творити дива з якістю і кількістю сну.

10. Вимикайте світло

Сон в темній кімнаті - ще одна звичка, яку варто внести у свій список. Захистіть вікна від зайвого світла за допомогою жалюзі або щільних штор. Відкладіть телефон і ноутбук як мінімум за 30 хвилин до сну. Також може допомогти маска для очей.

Наші інтереси: 

Знати, що є прості способи покращити своє здоров'я і самопочуття.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи