Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 41
  • Переглядів: 43

Гугл може розпізнати ваше обличчя навіть на фото зі спини і в масці

Категорія:

Google підтверджує, що вас тепер можуть "розпізнавати" ззаду. Google Photos тепер здатні розпізнавати "обличчя", навіть коли люди стоять спиною до камери. Він автоматично правильно позначає більшість цих "облич". Але це ще не 100% захист від помилок.

Про це пише Android Authority і відзначає, що Google визнав цю функцію і підтвердив, як вона працює:

"Ми постійно вдосконалюємо нашу здатність допомагати людям впорядковувати та знаходити фотографії себе та своїх близьких. Нещодавно ми вдосконалили наші моделі, щоб Google Фото міг краще групувати людей за одягом та іншими візуальними ознаками на фотографіях, зроблених у схожий часовий проміжок".

Залишається з'ясувати, чи можна його обдурити, обмінявшись одягом з кимось іншим.

Поліпшення пов'язане з тим, що моделі машинного навчання Google отримали велике оновлення, щоб "групувати людей на основі одягу, видимих частин тіла та інших візуальних ознак на фотографіях, зроблених протягом аналогічного періоду часу".

Ця функція не є на 100% надійною, і деякі зображення можуть, як і раніше, не розпізнаватися. Користувачі повідомляють про 85% точності.

Є й значне поліпшення розпізнавання облич у масках або частково закритих об'єктами. Google Photos тепер також може розпізнавати людей на подібних фотографіях.

Наші інтереси: 

Розуміти, що Google прагне знати про нас все. 10 років тому ми писали, що «Приватності немає. Звикайте!» А у 2012 році ми публікували статтю Пьотра Станіславского «Гугл копіює наші мізки».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи