Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Грозові хмари над Байденами: корупційними схемами головного демократа США зайнявся Конгрес

Категорія:

Спецтема:

У понеділок, 31 липня, у Конгресі США відбулися закриті слухання, де мова йшла про корупційні схеми Гантера Байдена, сина чинного Президента США, і про імовірну участь у цих схемах самого Джо.

20230804biden.jpg

Джо Байден, Хантер Байден і Девон Арчер. Фото Foxnews

Мова йшла про період, коли Джо був віцепрезидентом. А Хантер «торгував впливом», тобто брав гроші за те, що зможе «домовитися з батьком» про проштовхування рішень не на користь США, а на користь бізнес-партнерів Хантера.

Я вже писав про те, що комітет з нагляду та підзвітності Палати Представників Конгресу США під керівництвом Джеймса Комер (James Comer) веде розслідування імовірних корупційних справ Гантера Байдена, сина чинного Президента США.

Цей Комітет вже отримав інформацію з низки банків, яка дозволила відстежити, як саме підозрілі гроші від іноземних фірм через підставних осіб приходили в США і врешті-решт опинялися на рахунках членів родини Байденів.

Також цей комітет зумів отримати від ФБР документ, який є службовим, але не є секретним. У цьому документі інформатор ФБР, якому присвоєний вищий рівень правдивості (тобто, інформація від цього інформатора завжди була правдивою) повідомляв, що іноземна фірма перевела на рахунки Гантера Байдена і Джо Байдена по 5 млн доларів за послугу, яку зробив Джо Байден, користуючись службовим становищем. Керівник цієї фірми повідомив Гантеру, що гроші перекаже таким хитрим «пінг-понгом», що правоохоронні органи будуть десятки років шукати. При тому цей же інформатор повідомив, що керівник цієї закордонної фірми хвалився, що він записував на аудіо розмови з Гантером, і у нього є ці записи, «якщо щось…».

У документі не сказано напряму, про яку фірму йде мова, але є непрямі натяки, що йдеться про фірму «Бурісма», а послуга, за яку заплатили – те, що Байден примусив українського Президента зняти з посади генерального прокурора Шокіна, який розслідував справу «Бурісми» (тобто "Бурісма" за 10 млн. доларів найняла Байденів для усунення генпрокурора і закриття небезпечної кримінальної справи. – НО).

А у понеділок, 31 липня, кілька годин поспіль на питання членів комітету на закритих слуханнях відповідав Девон Арчер (Devon Archer), багаторічний бізнес-партнер Гантера Байдена. Він разом з Гантером засновував фірму, вів разом з ним різні бізнеси та брав участь у схемах. Сьогодні Арчер засуджений за шахрайства з інвестиціями у союз американських індіанців на кілька десятків мільйонів доларів.

Але само собою, конгресменів цікавило не це, а корупційні схеми, в яких брав участь Гантер Байден, а, можливо, і сам Джо.

Слухання були закриті, але дещо вийшло назовні. А також пройшла інформація, що комітет збирається опублікувати принаймні частину стенограми слухань.

Серед іншого Девон Арчер розповів, як під час перемовин з діловими партнерами Гантер дзвонив у «DC», тобто District Columbia, округ Колумбія. Після чого повідомляв, що потрібне рішення буде ухвалено на рівні керівництва США. Також Арчер назвав брехнею твердження Джо Байдена, що той нібито нічого не знає про бізнес свого сина. Арчер стверджує, що Джо Байден знає про бізнес свого сина і навіть брав участь в обговореннях.

Зараз проти Хантера Байдена висунуто низку звинувачень, які розглядаються в суді штату Делавер. Там ухилення від податків, ухилення від аліментів та інші. Проте комітет Конгресу веде власне розслідування, і все говорить про те, що список і масштаби протиправної діяльності родини Байденів набагато більші, ніж про це йдеться в суді Делаверу.

Будемо й далі стежити за перебігом подій. А поки що можете зайти на сайт Палати представників Конгресу США і подивитися «Хронологію торгівлі впливом Байденів».

 

Наші інтереси: 

Сполучені Штати – наш стратегічний партнер. І все, що там відбувається "на макрорівні", має вплив і на події у нас.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи