Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гройсман розповів, як працюватиме Ryanair в Україні в найближчі півроку

Світ:

Новий термінал для роботи лоукостерів буде у Гостомелі. Його планують створити протягом півроку. На думку Гройсмана, лоукостери повинні літати і з регіональних аеропортів – Львова, Харкова, Херсона. 

Найбільший європейський перевізник Ryanair може тимчасово здійснювати рейси з міжнародного аеропорту “Бориспіль” або аеропорту “Київ” (Жуляни), поки в аеропорту в Гостомелі (Київська обл.) півроку будуватиметься новий термінал, вважає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

“Поки будуватиметься термінал в “Гостомелі”, “Бориспіль” або “Жуляни” на тимчасових умовах можуть надати Ryanair свої послуги”, – заявив прем’єр.

Він уточнив, що новий термінал для роботи лоукостерів у Гостомелі планується створити в межах півроку.

Гройсман ще раз зазначив, що Кабінету міністрів не було відомо про намір міністра інфраструктури Володимира Омеляна підписати в березні меморандум з Ryanair.

“Якби ми в Кабміні знали, то зобов’язали б “Гостомель” відразу почати підготовку до створення терміналу для лоукостерів. Меморандум підписали в березні, а за шість місяців можна було зробити класний термінал, і всі лоукостери почали б літати вже з “Гостомеля”. На жаль, ми втратили час”, – сказав прем’єр.

Він додав, що лоукостери повинні літати і з регіональних аеропортів – Львова, Харкова, Херсона.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook повідомив, що в Стамбулі мав тривалу розмову з власником турецької авіакомпанії Atlas Global, який має великі плани щодо інвестування в Україну і не тільки в авіаційній сфері, а також обговорив з ним потенціал аеропорту "Гостомель" .

Він ініціював громадські обговорення в кінці серпня - початку вересня "Що таке дешеві авіаперевезення і для чого вони потрібні бізнесу, туризму, державі" із запрошенням представників бюджетних і класичних авіаліній, українських та іноземних аеропортів, представників міст.

Як приклад Омелян привів Туреччину, яка на початку 1990-х мала близько 10 аеропортів і високі ціни на авіаквитки, а зараз - понад 50 аеропортів. У країні працює кілька потужних національних авіакомпаній, а ціни на авіаперевезення конкурують з автобусними.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Наші інтереси: 

Розширювати ринок авіаперевезень, створювати конкурентне середовище, надавати українцям вибір. Крім того,  зі створенням нового летовища в Гостомелі з'являться нові робочі місця для українців.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи