Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Громадськість відсторонено від Конституційного процесу. Потрібна Конституційна Асамблея

Категорія:

Про це заявив Юрій Збітнєв на засіданні Українського клубу 15 жовтня. Громадська Рада України, в яку входять 85 організацій, Громадянська Асамблея України, в яку входять 350 організацій, Громадянський Форум України з його 80 громадськими організаціями, звернулися до Президента України щодо необхідності прийняття нової Конституції України шляхом Конституційної Асамблеї. Але не отримали жодної відповіді від Секретаріату Президента.
На початку цього року Президент утворив Конституційну комісію, у яку включив деяких лідерів політичних партій, в тому числі Людмилу Супрун і Юрія Збітнєва. “Потім голова Секретаріату викреслив всіх, навіть пана Кириленка, – сказав Збітнєв. – Зараз утворена Конституційна рада. Але це консультативний орган при Президенті. Зараз там відбувається узурпаторська політика”.

Механізм Конституційної Асамблеї – наразі єдиний шлях для громадянського суспільства і політичних партій взяти участь у Конституційному процесі, вважає Юрій Збітнєв. У цьому, на його думку, можуть об’єднатися і ліві, і праві. Якщо пан Президент розпочав керований конституційний конфлікт в державі, то це означає, що він хоче стати на шлях або Шарля де Голя, або Бориса Єльцина. Йдеться про Конституційний переворот у Франції 1958 року і в Росії 1993 року. “Але для цього йому потрібно мати довіру як мінімум 40% населення і мати в руках ті чи інші силові структури”, – сказав Збітнєв.

Він запропонував, щоб позапарламентські партії, незалежно від їхньої ідеологічної спрямованості зібралися на свій круглий стіл або на нараду і утворили позапарламентську опозицію. Також він висловився за необхідність підняти питання про фінансування політичних сил, які пройшли до Верховної Ради, і питання прозорості списків. Справді, було б цікаво дізнатися, хто чиї бізнесові структури сьогодні підтримує, бо в Парламент пройшли тільки ті, хто лобіює інтереси великого бізнесу та крупного капіталу. На думку Збітнєва, треба оприлюднити список комерційних структур кожної з політичних сил, що потрапила до Парламенту. І депутати від БЮТу, і від “НУНСу”, і від Регіонів — однакові в тому, що разом знаходяться і на газовому, і на нафтовому ринку України і захищають виключно свої інтереси.

------------------------------------
В тему:

Альтернатива є! Майбутнє – за ідеологічними партіями

Юрій Збітнєв: «Ми повинні чинити тиск на владу, а не чекати, що вона буде нам щось пропонувати»

Продовження політичної кризи чи Конституційна Асамблея?

Нова Угода партії снайперів

Влада Парламенту є похідною від влади народу, а Конституцію має приймати народ

Перезаснування держави

Презентація Нового Суспільного Договору в прямому телеефірі

У Києві створено оргкомітет зі скликання Суверенних Конституційних Зборів за народною ініціативою

Полiтичнi партiї та органiзацiї, що не беруть участi у виборах, iнiцiюють скликання Конституцiйних зборiв

Новий Суспільний Договір

Новый Общественный Договор (рос.)

Дискусія про Новий Суспільний Договір


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи