Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

ГРААЛЬ-2010

Творення української держави Третього Гетьманату можна здійснити тільки у формі звичаєвої Гри. Це найдосконаліша форма перетворення себе і навколишнього світу – найприродніша, а тому найефективніша. Для менш досконалих форм діяльності у нас немає ні часу, ні ресурсів.
УКРАЇНСЬКА ТРАДИЦІЯ ГРИ

Зусиллями ліберальної пропаганди слово «гра» почало сприйматися як щось несерйозне і невпорядковане, як синонім безвідповідальності та пустопорожнього проведення часу. Насправді ж це найдосконаліша форма діяльності. У давнину гра пронизувала все життя українців – народження і смерть, роботу й відпочинок.

Яскравим проявом звичаєвої гри була толока, коли за одну добу молодій сім’ї всієї громадою будували хату. При цьому велика концентрація інтелектуальних, організаційних і фізичних зусиль перетворювалась на свято праці, супроводжувалась радісними емоціями, піснями і щедрим застіллям. Навіть найвідповідальніша справа – війна – розглядалася нашими предками як форма гри. Тому ми й досі говоримо «виграти війну» чи «програти війну».

В самому слові «гра» закладена ідея розвитку, вдосконалення, руху вгору («гра-гора»), до божественно-яскравого Ра. Ця ідея пронизує незліченні легенди і міфи про пошуки Грааля, тобто «духу гри» («аль», «ель», «иль», «йло» – дух, звідси «Михайло» – дух могутності, «Ярило» – дух Яра-Сонця). Щоб спіймати цей дух гри (знайти Грааль), треба перебувати у стані святості й енергійно поширювати цей стан навколо себе.

В українській традиції образом святого, що активно очищує і перетворює навколишній світ, є Козак Мамай. Це символ реалізованого українця, який водночас є святим і воїном, брахманом і кшатрієм (див. статтю «Козак Мамай у пошуках Грааля». Завдяки стану святості, він завжди в єдності з Творцем, вищими світлими силами, усім сотвореним Всесвітом. Формуючи у своїй уяві образ майбутнього, він перебуває в стані внутрішнього спокою і «веселія духу». Тому Козак Мамай завжди перемагає, причому робить це граючись – радісно, природно, невимушено.

ГРА ЯК ІДЕАЛЬНА ФОРМА ДІЯЛЬНОСТІ

І сьогодні будь-який професіонал вам скаже, що навчання, робота, творчість, самовдосконалення найефективніше здійснюються у формі гри. Це емпірично перевірений факт, що не потребує доведення. А все тому, що гра містить у собі всі компоненти, необхідні для ефективної колективної діяльності.

1. Місія. Призначенням, або сенсом гри є особистісне вдосконалення її учасників і вироблення навиків до узгоджених спільних дій (колективне вдосконалення). У ширшому сенсі, гра спрямована на прискорення людської еволюції і перетворення-вдосконалення навколишнього фізичного світу.

2. Мета. Гра завжди здійснюється для досягнення конкретного результату: вище стрибнути, швидше пробігти, більше забити голів, точніше влучити в мішень, краще заспівати тощо.

3. Критерії досягнення мети. Наближення до мети точно вимірюється секундами, кілограмами, сантиметрами, забитими м’ячами, набраними балами тощо.

4. Чіткі правила. Всі учасники гри знають правила і слідкують за їх дотриманням. Порушники правил штрафуються або виключаються з гри.

5. Добровільність. Всі учасники гри добровільно погоджуються дотримуватися встановлених правил.

6. Змагальність і напруження сил. Учасники гри прагнуть перевершити один одного, стати кращими індивідуально і командно. Тому гра передбачає концентрацію духовних і фізичних зусиль, напруження, нерідко на межі людських можливостей. У такий спосіб гра розсуває межі можливого. Те, що вчора вважалося неймовірним, сьогодні стає нормою.

7. Прозорість і чесність. Найменші спроби порушити правила гри вважаються ганебними, бо є ознакою слабкості, меншовартості, зіпсованості, аморальності.

8. Рівні стартові умови. У грі не має значення твій соціальний статус, майновий стан, походження, визнання. Всі починають «з чистого листа», кожен може стати найкращим.

9. Радісні емоції. Це головний, підсумовуючий критерій того, що все відбувається правильно. Радість приносить сама участь у грі, незалежно від перемоги. Перемагають найкращі, а радіють всі. Радіють за себе й за інших. Тому гра – це завжди свято. Вона несе не лише вдосконалення, але й очищення і освячення її учасників.

ТРЕТІЙ ГЕТЬМАНАТ ЯК ГРА-ТВОРЕННЯ

А тепер погляньмо на технологію заснування нової української держави, викладену у статтях «Стань засновником Третього Гетьманату!» і «Український консенсус». Це не що інше, як звичаєва гра. Тут ми знаходимо всі згадані вище компоненти.

1. Місія: перехід українців на вищий рівень розвитку – індивідуального (свідомість, культура, здоров’я) і колективного: формування чистого національного інформаційного поля, структурування української нації на територіальні, професійні, варнові та інші громади, досягнення кожним учасником гри свого рівня компетентності в діяльності, що відповідає його вродженим здібностям і талантам, бо лише виконання природовідповідної діяльності дає людині повноту щастя і самореалізації.

2. Мета: заснування до 2015 року всесвітньої української держави-громади (глобальної національної держави-корпорації) Третій Гетьманат, що об’єднає етнічних українців цілого світу.

3. Критерії досягнення мети: формування сотень і полків, легітимне ухвалення Конституції Третього Гетьманату на Конституційних зборах, законне обрання Гетьмана і формування конституційних органів влади, скасування старої Конституції та розпуск старих органів влади.

4. Чіткі правила: Оздоровлюйся! Роби те, що любиш! Тримайся за своїх! Висування довірених осіб у ролі делегатів Конституційних Зборів шляхом збирання підписів, підкріплених особистими грошовими внесками у 100 чи більше гривень. Отримання кожним учасником фірмових посвідчень засновників Третього Гетьманату і сотенних штандартів. Об’єднання сотень у полки на територіях 225 виборчих округів в Україні і територіях компактного проживання українців за кордоном, обрання полковників, отримання полкових прапорів. Обрання Гетьмана, Головного радника і Конституційного аудитора.

5. Добровільність: до гри долучаються лише ті, хто зацікавлений у формуванні української держави за гетьманською моделлю. Причому долучаються свідомі, поінформовані люди, адже випадкова людина не дасть гроші на якусь незрозумілу справу.

6. Змагальність і напруження сил: щоб стати сотником, полковником, посісти інші конституційні посади, потрібно докласти значних зусиль, переконати людей, заслужити справами їхню довіру. Весь процес має відбутися дуже швидко і енергійно. У нинішній ситуації шанс на перемогу має лише вибуховий процес: це коли швидкість розгортання настільки висока, що стара система не встигає відстежити зміни і відреагувати на них.

7. Прозорість і чесність. Якщо хтось захоче всупереч правилам купити підписи учасників гри, стати фіктивним сотником і полковником, то такі факти обов’язково виявляться, а порушник правил покриє себе ганьбою і буде видалений з гри. Учасники матимуть можливість спостерігати за ходом гри за допомогою інтернет-сайтів, форумів, блогів та інших електронних та друкованих медіа, долучених до гри.

8. Рівні стартові умови. Почати збирати підписи на свою підтримку може будь-який українець, що досяг 18 років і володіє українською мовою, незалежно від громадянства і місця проживання.

9. Радісні емоції. Згідно з ученням Григорія Сковороди та інших мудреців, правильна діяльність приносить людині радість і здійснюється порівняно легко. Тому позитивні емоції – це головний критерій того, що події розгортаються у вірному напрямку. Будь-яке суттєве зниження відчуття радості є підставою для аналізу ситуації, пошуку помилок та їх виправлення. Головним чинником, що приносить радість в ході заснування Третього Гетьманату, є саморозвиток разом із великою кількістю однодумців, багато нових знайомств, подорожей та пригод.

ДЕРЖАВА ПРОСВІТЛЕНИХ І АКТИВНИХ ГРОМАДЯН

Якість створеного визначається якістю його творців. Чим свідоміша й гармонійніша спільнота, тим досконалішою буде заснована ними держава. Звичаєва гра-творення «Третій Гетьманат» відкрита для всіх, проте головну роль у ній відіграватимуть активні люди, що вірять в український потенціал. Люди, які щиро люблять Україну і готові більше віддавати, чим брати. Люди, які вірять у доброго і досконалого Творця Всесвіту, що створив досконалий світ – найкращу школу для розвитку людини. Тому Третій Гетьманат буде гармонійною, динамічною, передовою Українською Державою – такою ж, як і її засновники.

Наша рішучість заснувати нову державу основана на наукових уявленнях про природу Всесвіту. Згідно з ними, фізичний світ – це дуже пластична субстанція, що їй притаманна здатність набувати будь-яку форму під впливом людської волі. Це неначе велетенський «конструктор», спеціально створений для людини, яка є частинкою Творця, його втіленим сотворцем. Пасивна матерія із задоволенням підпорядковується творчому людському духу. Потрібно тільки, щоб людина ясно бачила бажану мету і концентрувала на ній всю силу свого інтелекту, емоцій та уяви.

Тому головна умова досягнення перемоги – дисципліна мислення і почуттів. Потрібно негайно перестати живити своїми емоціями існуючу систему з її брехнею, несправедливістю, темнотою, збоченнями. Цей вмираючий світ для нас взагалі не повинен існувати або має сприйматися беземоційно, «у фоновому режимі», як щось тимчасове, несправжнє, ілюзорне. Натомість потрібна повна концентрація на творенні оновленої української нації та її держави – Третього Гетьманату. Гармонійні, свідомі та патріотичні українці, здорові й розумні діти, нація як згуртована духовна громада, справедлива й ефективна держава, чиста природа – саме цей світлий образ повинен панувати в наших душах.

Думка – це зерно, посаджене в грунт людської свідомості. Якщо його систематично підживлювати енергією почуттів, то воно неминуче виросте у велике дерево – згідно з непохитним «законом росту». Посійте у свою свідомість світлий образ майбутньої України, підживлюйте його радісними емоціями, розповідайте про свою мрію всім знайомим і незнайомим, радійте разом з однодумцями у передчутті народження нового світу, збирайте підписи на підтримку Конституційних зборівзбирайте підписи на підтримку Конституційних зборів – і ви будете вражені, наскільки швидко ці світлі мрії втіляться в життя. Нічого надприродного – просто наш світ влаштовано так, щоб діти Божі в ньому раділи й розвивалися, творили й перемагали. Хай Буде!


В тему:

Етногенез-IV, або що таке Арійський Стандарт

Заснування Третього Гетьманату в запитаннях і відповідях (оновлюється щоденно)

Український консенсус

Висуваємо делегатів на Конституційні Збори України

Стань засновником Третього Гетьманату!

2010: виходимо у Простір волі!

Мамай на драконі

Козак Мамай у пошуках Грааля

Відновлення порядку. Українська ідея третього тисячоліття.

Суперкорпорація Україна

До всесвітньої української держави-громади


В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи