Зображення користувача Петро Олар.
Петро Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Головна литовська ялинка вже традиційно стає найкращою в Європі

Категорія:

Спецтема:

Вільнюс вже декілька років дивує головною ялинкою на Кафедральній площі міста. І навіть той факт, що цього року повторили знайдений образ і додали нові деталі, дозволили стати їй найкращою в Європі.

"Ось це Різдвяна ялинка!", - цими словами починається стаття про вільнюську ялинку на англійському сайті mirror.co.uk. Журналісти помітили, що її прикрашають 70 000 вогнів і майже 900 іграшок, а виблискує вона так яскраво, що її можна побачити з пролітаючого над містом літака, що прямує до Вільнюського аеропорту.

За даними порталу, Вільнюс відкриває різдвяний період з того, що запалює вогні на ялинці висотою 27 м на Кафедральній площі міста. За традицією ялинковими лапами викладають металевий каркас. Сподіваються, що ця ялинка у святковий період приверне безліч людей. За даними британського порталу, вільнюська ялинка - одна з найкрасивіших в Європі. Цього року рожеві і білі вогні на головній ялинці Литви запалили 1 грудня, ввечері. Як і минулого року, вогні охопили не тільки саму ялинку, а й Різдвяне містечко. Автор ялинки Домінікас Концявічюс сказав, що в цьому році ялинку нарядили за прикладом минулого року і результат перевершив очікування. На Кафедральній площі відкрилось і Різдвяне містечко. Віно буде діяти до 7 січня.

Як і багато інших європейських столиць, Вільнюс на Новий рік приймає безліч гостей... Відкриття новорічної ялинки стало справжнім святом у Вільнюсі!  На Кафедральній площі під час новорічних свят роблять особливий сюрприз для дітей: пускають дитячий потяг на рейках, маршрут якого проходить крізь… ялинку.

Також новорічні ялинки урочисто відкрили у Каунасі та Клайпеді. До речі, у Клайпеді постарались, щоб промінням свята накрити всіх, хто прийде на Театральну площу, де їх завжди чекає легендарна скульптура Аніке. Навіть при відсутності снігу на землі тисячі вогників зроблять свято сніжинок у небі. Сюрпризи чекають жителів і гостей в багатьох литовських містах. Радість Новому року в Литві почалась!

Анна та Петро Олар (Клайпеда, Литва)

 

Наші інтереси: 

Литва дає багато прикладів Україні як стати кращою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи