Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Голодомор: спроба вбивства України

Теперішня влада на чолі з Януковичем всіляко намагається вислужитися перед Кремлем, здаючи поступово українські національні пріоритети, одним з яких є геноцид українців у 1932-1933 роках. Судове засідання у справі Януковича, під час якого позивач Володимир Волосюк вимагав від відповідача Януковича офіційно вибачитися за оприлюднення у Страсбурзі заяви, що Голодомор не був геноцидом проти українців, завершилося фарсом.

Водночас для манкуртів від політики існування знайдених архівних доказів навмисної організації Голодомору – наче забиті цвяхи у язик. Не знаходять вони обгрунтованих аргументів для пояснення масової загибелі мільйонів людей. Адже сама природа України і родюча земля заперечують можливість виникнення тотального голоду. Наслідки ж неврожайних років, що траплялися й раніше в нашій історії, спричиняли лише зростання цін на зерно, але ніколи – масового вимирання хліборобів.

Голослівно заперечуючи у Страсбурзі геноцид в Україні, Янукович не вважав за потрібне пояснити такі факти:

1. Чому в голодні для України роки Кремль масово експортував зерно та інші харчові продукти за кордон?

2. Чому Голодомор мав місце виключно в регіонах, населених переважно українцями?

3. Чому голодуючі області в Україні були оточені військовими загонами, які не випускали з цієї території людей?

4. Чому іншим регіоном, окрім України, де в 1932-1933 роках було застосовано збройні сили для огородження території після вилучення харчів у населення, стала Кубань?

Це була кривава помста окупантів українцям за їхній патріотизм, за самоусвідомлення себе самодостатнім етносом, за відстоювання рідної мови, за постійні повстання проти окупації України й тяжіння до волі, за небажання бути рабами. Була іще одна велика «провина»: поширення українізації на інші території компактного проживання українців та перешкоджання у перетворенні поневолених імперських народів у безлике, зденаціоналізоване рабське стадо – «радянський народ».

Намагаючись приховати свої злочини, тогочасна комуністична влада фальшувала історичні умови загибелі людей. В актах про смерть вказували будь-які діагнози, але тільки не справжній – недоїдання. Не вказували також і причини такого масового недоїдання.

Однак слід етнічного злочину проти українців не вдалося приховати цілком. Працівники Державного архіву в місті Суми знайшли зовні непримітний аркуш пожовклого паперу, на якому була вказана справжня причина смерті 19-річного хлібороба Андрія Остапенка в 1933 році – «українець».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи