Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гетто для українців

Організований ВО “Свобода” концерт популярних українських гуртів на «Майдані Незалежності» зібрав людей значно менше, чим прогнозував Олег Тягнибок. Не було ні драйву, ні якісного звуку.
Пам’ятаю, як два роки тому на Покрову я ходила на Майдан. Там Українські націоналістичні сили відзначали свято Української зброї і Українського війська, а також 64-ту річницю створення Української Повстанської Армії. Вже о 8-ій ранку на Майдані замайоріли державні прапори України, червоно-чорні прапори українських визвольних змагань, прапори ВО “Свобода”, УНА-УНСО, КУНу та інших націоналістичних організацій. Вояки УПА співали патріотичних і повстанських пісень. О 10-ій пішли на Софійську площу. Там біля дзвіниці зібрався велелюдний мітинг, на якому виступали лідери націоналістичних сил. Був там і Олег Тягнибок. Він зривав шквал оплесків. Люди вигукували: “Тягнибок! Тягнибок!”. Він говорив правильні речі й викликав у присутніх на мітингу щире захоплення. Розчулені літні жінки з вологими від сліз очима казали, що нарешті з’явився той, хто врятує Україну.

Пройшло 2 роки. Слова Тягнибока вже «нав’язли в зубах». Він оформився в «професійного політика» та інтегрувався в існуючу політичну систему. Він почав грати за правилами безсовісних політиків, що вважають себе елітою. Він погодився на ту роль, яку йому відвели – створити «політичне гетто» для українців. Мовляв, хай собі періодично збираються на свої націоналістичні збіговиська, а ми будемо своє робити. І не кажіть, що у вас, українців, немає своєї політичної сили і ви відсторонені від політичного життя! У вас є лідер!

Олег Тягнибок тепер на обкладинках глянцевих журналів, зачастішав на далеко не безплатні ефіри радіо “Ера”. Він дивиться на нас з вуличних рекламних лайт-боксів та екранів телевізора. І при цьому заявляє, що його фінансує український малий і середній бізнес!

Два роки тому я б не повірила, що Тягнибока фінансуватимуть олігархи, зацікавлені в максимальному ослабленні і розпорошенні українського етносу. “Свобода” стала елементом антиукраїнської системи. Мовляв, ви вдаєте радикальний націоналізм, а ми вдаємо, що вас дуже боїмося. Проте сама ця система вже настільки прогнила, що навіть «офіційна опозиція» в особі «справжніх націоналістів» починає сприйматися як проплачена клоунада.

14 жовтня концерт на Майдані відбувся, хоча не було ні якісного звуку, ні енергетики Свята Зброї. То чи був він потрібен? І чи варто було розкидатися коштами, зібраними по крихтам «українським малим і середнім бізнесом»?


Р. S.
З програми ВО «Свобода»:

9.1. Партія вважає, що в сучасних умовах однополярного світу національні інтереси України полягають у вступі до Північноатлантичного альянсу.

9.2. Партія — за вступ України до Євросоюзу. ВО „Свобода” буде активно проводити агітаційну і роз’яснювальну роботу про переваги європейського вибору.


В тему:

Справжні націоналісти

Некрофіли

Справжні антифа

Безплідна смоківниця, або як позбутися рекламних монстрів

У Європу чи в ЄЕПу?

Культура брехні

Володимир Буковський: «Європейський Союз — це одруження під дулом рушниці»

Євросоюз - антиЄвропа

Навіщо Україні Євросоюз?

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи