Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Генетики змогли пояснити загадку походження європейських мов

Світ:

Новий метод лінгвістичного дослідження підтвердив гіпотезу, про те, що кельтську культуру і мову на Британські острови, в Ірландію й у Францію принесли землероби-індоарії, і відбулося це практично одночасно по всій Європі близько шести тисяч років тому.
Генетик Пітер Форстер із Кембріджського університету застосував у своєму дослідженні методику, споконвічно призначену для аналізу ДНК.

"Серед генетиків ведеться суперечка про те, чи є сучасні європейці прямими нащадками індоаріїв, що, можливо, принесли в Європу землеробство, або ж більшість наших генів існувала на континенті набагато довше, потрапивши сюди з мисливцями й збирачами 30-40 тисяч років тому", - розповів дослідник.

Експерти змогли датувати міграції людей і навіть походження роду людського за допомогою техніки мутаційного аналізу. В основі цієї техніки лежить уявлення про те, що випадкові мутації ДНК відбуваються постійно з незмінною швидкістю. Ця техніка, зокрема, допомогла звести людський родовід до гіпотетичної першої африканської жінки, що жила 180 тисяч років тому.

Форстер застосував цю техніку до мови, - а саме до кельтських мов, широко розповсюдженим у Європі доти, поки Римська імперія не нав'язала як єдину мову латинь. Кельтські мови збереглися дотепер у деяких частинах Великобританії й Франції.

"Ми проаналізували мову так, як ми робимо це з ДНК – як ланцюжок даних. Приміром, американці, на відміну від англійців, називають осінь не "autumn", а "fall". Нас не цікавить, чому вони це роблять. Але це теж свого роду мутація ДНК".

Форстер проаналізував кілька мертвих і рідкісних мов, у тому числі галльську, на якій колись розмовляли у Франції. Не викликає подиву, що римлянам у свій час удалося нав'язати латинь Європі. Але виникає питання, як це зробили кельти за тисячі років до римлян, пише NTR.ru.

"Щоб нав'язати свою мову, потрібно володіти яким-небудь елітарним знанням", - вважає Форстер. "Відповідно до однієї з теорій, цим знанням могло бути мистецтво оброблення землі".

----------------------------------------
В тему:

Згадай себе!

Арійський Стандарт

Четверте пришестя Спасителя
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи