Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Галичани зі Західної Руси – засновники царської династії Романових в Московії

Український край Лемківщина. У долі цієї землі і її людей є справді щось магічне і трагічне. Магічне своїм самобутнім минулим, трагічне – сьогоденням.

Земля лемків зродила багато славних історичних постатей. Відомо, що лемківського села Недзиці походить Себастян Бержевець, що став мужем доньки головного вождя індіанського племені інків у Перу. Його син Антон був обраний вождем інків, посли яких прибули в Недзиці 21 червня 1797 для його обрання. Звідси він правив інками навіть не з’являючись в Перу, так як йому старійшини племені не дозволяли приїжджати, боячись за його життя , щоб він не загинув від рук іспанських завойовників.

Помираючи, він залишив своєму синові Ернсту документи про своє царське походження і загадковий шнуровий лист, якого вчені не можуть витлумачити ще досі. Говорять, що в цьому листі зашифрована таємниця раптового зникнення золотих скарбів інків, щоб вони не попали в руки іспанців .

Із ще одного лемківського села Мнішек походить старовинний лемківський княжий рід Мнішеків. Представниця цього роду – Марія Мнішек в не так далекому 17 ст. вирушила з галицького міста Самбора разом з козацько-польськими полками на Московію і стала московською царицею.Проте Земський собор у лютому 1613р. проголосив царем Михайла Романова і таким чином позбавив прав на престолонаслідування Марину Мнішек і її сина.

Марина Мнішек із Заруцьким(отаманом Донських козаків, який теж походив з Галичини) відійшли до Астрахані, а потім на Яїк, де збирались створити свою державу.але у червні 1614р. їх схопили. За наказом царя у Москві Заруцького знищили, 4-річного сина - Івана Дмитровича повісили, Марину Мнішек спочатку ув’язнили у Коломні, а потім - втопили, сповістивши рідним, що вона померла з туги (Видно за триста років перебування під чужим підсонням цей рід достатньо просочився духом Орди і набув найбільш характерних їй ознак)

За легендою перед смертю Марина Мнішек прокляла рід Романових, жоден правитель з яких не мав померти своєю смертю, поки їхній рід не переведеться. Воно так і сталося.

А тепер про головне.

З ближнього від вищезгаданого лемківського села Мнішек розкинулося село Кобиляни, яке було засновано родом Кобил. Саме з цього роду походить рід Кобил, який став родоначальником царської династії Романових в Московії. Історія шляхетського роду Кобил з Кобилян – загадкова і цікава. Відомо, що рід Кобил, який був засновником цього села, переселився на Лемківщину (етнічна українська територія Західної Галичини на північних схилах Карпат, що після Другої Світової війни була прилучена до Польщі) з Пряшівщини (етнічна українська територія, що належить тепер Словаччині і надалі є густо населена русько-українським етносом, що називає себе русинами, руснаками або лемаками, заселяючи південні схили Карпат).

Російська історіографія признає, що династія Романових походить з роду, що мав назву рід Кобили, який пізніше прийняв назву Романових, але де він взявся в Московії ця сама історіографія мовчить і чомусь блудить, через незнання чи «з велічайшого позволєнія» цю сторінку свого походження заховала за сімома замками. Так заховала, що і теперішні російські історики не мають права зламати чи знехтувати ці печаті.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи