Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Футурополіс

Місто майбутнього в серці України

Футурополіс – це експериментальний зразок нової цивілізаційної моделі

fp.jpg

Футурополіс
Футурополіс

Місія

Наша місія - запроектувати та збудувати «Futuropolis», нове місто, в якому будуть зібрані та втілені передові напрацювання майбутнього у сфері людського розвитку, соціальної організації, економічного устрою та технологічного укладу.

ЗНАЧНО БІЛЬШЕ, НІЖ МРІЯ!

Наш R&D Проект прагне запропонувати новий підхід до проектування міст.

"Футурополіс" має бути створений з любов’ю до людей!

Нові цінності, новий світогляд людей, новий спосіб життя.

Виплата Безумовного основного доходу кожному мешканцю.

Управління спільним на основі блокчейн та смарт-контрактів.

Краудфандинг та краудінвестинг. Симбіоз людей і природи.

Проривні наукові та технологічні дослідження.

Це місто має стати не лише технічною та архітектурною перлиною.

"Футурополіс" – це нова цивілізаційна модель в самому серці Європи.

НАШЕ БАЧЕННЯ

Футурополіс – це експериментальний зразок нової цивілізаційної моделі, де гармонійно поєднуються:
нове мислення
нові організаційні форми
новий економічний лад
технологічні інновації

Ідея

Ми хочемо не просто спроектувати нове місто, а спробувати відповісти на питання "Яким буде майбутнє?"

 

Адже Футурополіс – це не лише про технології, джерела енергії, транспорт чи архітектуру майбутнього.

 

Ми прогнозуємо, що в майбутньому відбудуться значно глибші зміни.

 

Зміниться сама людина, її світогляд, спосіб мислення, мотивації, сенс життя. Зміняться її повсякденні справи, її розпорядок дня, її стосунки з живою та неживою природою.

 

Ми хочемо, щоб Футурополіс став простором життя для Людини Майбутнього.

 

Ми прагнемо збудувати місто, де архітектура стане обгорткою для якісно нового світогляду людей, суспільних відносин, організаційної та економічної моделі.

 

Місто, де все проявлятиме любов до людини як базову цінність та принцип майбутнього. Місто, збудоване з любов’ю. Воно має створювати максимально зручні умови для проживання та творчої самореалізації кожної людини. Технології, інфраструктура, транспорт, громадські простори – цінністю є не інновації як самоціль, а те, як вони наближають людське щастя.

 

Футурополіс має створювати простір гармонії для людей, де їм буде затишно й радісно. Водночас, місто має вражати футуристичністю, бути яскравим, виразним. Місто має бути красивим – красивим в різноманітті поверховості, форм, рішень, об’єктів і просторів.

 

Проект Футурополісу має забезпечити контакт людини з природою, стати своєрідною екосистемою. Але мають бути можливості для мінімізації кліматичного впливу на життя людей.

 

Ми плануємо втілити проект Футурополісу в Україні, на землях древньої цивілізації Трипілля-Кукутень, практично в центрі Європи, на березі великої річки.

 

Однак, ідеї Футурополісу, нові підходи до планування, проектування та організації життя людей в місті мають бути придатними до масштабування і поширення на нові майданчики не лише в Україні, але й по всьому світу.

 

Ми віримо, що Футурополіс стане оазою втілених мрій. І запрошуємо вас стати співтворцями майбутнього!

Візія

Футурополіс – це місто майбутнього, острів нової цивілізаційної моделі, де гармонійно поєднуються нове мислення, нові організаційні моделі, новий економічний лад та технологічні інновації.

 

В основі Футурополісу – нові стандарти, нові підходи, нові способи організації життя людей, які будуть реалізовані спочатку в проекті одного міста в Україні, а далі будуть масштабовані по всьому світу.

 

Футурополіс заснований на прогресивних ідеях Римського клубу та спрямований на досягнення Цілей розвитку тисячоліття, що проголшені в Декларації тисячоліття ООН.


Цілі розвитку тисячоліття ООН

 

Доповідь Римського клубу «Фактор 4»

Доповідь Римського клубу «Синя економіка»

Доповідь Римського клубу «Сome on!»

НОВЕ МИСЛЕННЯ

Майбутнє потребує якісно нової людини. Необхідна трансформація її світогляду, способу мислення, мотивацій та цінностей. Адже саме світогляд людей є відповідальним за кризи сучасності. И тому Альберт Ейнштейн вважав, що «неможливо вирішити проблему на тому ж самому рівні мислення, на якому вона була створена».

Але, змінивши мислення, ми можемо змінити все – ми можемо створити майбутнє!

Ми віримо, і численні дослідження це підтверджують, що любов здатна розкрити в кожній людині його найкращі риси. Любов може створити простір для розвитку, творчості, гармонії та щастя. Любов здатна змінити людей та створити нову цивілізаційну модель.

 

Тому фундаментальна цінність Футурополісу – любов. Це місто майбутнього збудоване з любов’ю до людини, щоб розвивати її потенціал та створити умови для її щастя.

 

«Любов до себе» підштовхне людей до пізнання себе, зміни способу мислення, до духовного зростання та психічної зрілості. Пізнання любові наблизить холістичний світогляд та нове розуміння спільного блага.

«Любов до людей» дозволить створити атмосферу емпатії в суспільстві, впровадити соціальну модель win-win, реалізувати на практиці «Стратегію блакитного океану». Любов створить комфортне та безпечне середовище суспільних відносин, де кожен мешканець Футурополісу зможе реалізуватися та отримати підтримку.

 

«Любов до світу» не лише зробить людину відповідальною перед природою та майбутнім, але й по-новому запалить бажання пізнати та удосконалити навколишній світ. Він, нарешті, перестане бути об’єктом споживання, а стане середовищем, яке люди пізнають, покращують та розвивають.

 

В Футурополісі Люди розвиватимуть не лише інтелект, емоційний інтелект, але і власну здатність любити.

 

Коефіцієнт любові (LQ) – разом із IQ та EQ – стане однією з основних характеристик розвитку людини.

 

Мартін Лютер Кінг казав, що «ми повинні знайти силу любові – рятівну силу любові. І коли ми її знайдемо, ми зможемо перетворити цей старий світ в новий. Ми зможемо зробити людей кращими. Любов – це єдиний вихід».

НОВЕ СУСПІЛЬСТВО

Любов до людини як фундаментальний  принцип дозволить запровадити у Футурополісі чимало соціальних інновацій, які докорінно змінять життя мешканців, зроблять його легшим, радісним та щасливим.

Буде створена система освіти, заснована на любові. Вона не буде фарширувати дітей фрагментарними знаннями, пригнічувати їх, травмувати дітей. Натомість,  система освіти буде розвивати особистість, розкривати таланти та навчати дитину гармонійній взаємодії з навколишнім світом. Тривалість навчання в школі скоротиться, вже в 14-15 років підлітки будуть включатися в соціальне життя та реалізувати власні проекти.

 

Буде запущена запущено система систему «Нового Просвітництва» - безперервного розвитку особистості, яка дозволить в будь-якому віці розвиватися, удосконалюватися, реалізовувати себе та досягати своїх мрій.

 

Мешканці Футурополісу будуть звільнені від скрути, матеріальної залежності та страху перед завтрашнім днем. Люди отримають новий рівень свободи. Це можливо завдяки виплаті всім мешканцям Футурополісу Безумовного основного доходу (БОД) – щомісячної грошової суми, достатньої для покриття базових потреб кожної людини. БОД буде виплачуватися кожному безвідносно того, чи працює людина, чи ні. Це стане матеріальним забезпечення права людини на життя та саморозвиток.

 

Отримавши свободу від скрути, прагнучи самореалізації, люди все частіше обиратимуть собі роботу «до душі», керуючись інтересом та мрією, творчістю та самореалізацією. «Робота заради зарплатні» практично зникне або буде виконуватись роботами. Таким чином Футурополіс покликаний відпрацювати зміни на ринку праці, які вже в найближчі роки охоплять весь світ через автоматизацію та впровадження штучного інтелекту.

 

Футурополіс буде усіляко розвивати спілкування, комунікацію та співпрацю людей, їх об’єднання в групи, організації та проекти. Чимало питань розвитку міста уже скоро будуть вирішуватись самими мешканцями методом самоорганізації та самоврядування. Тотальне запровадження технології «блокчейн» та інструментів DAO (децентралізованих автономних організацій) зробить Футурополіс «спільною справою» його мешканців.

 

Окрім іншого, в Футурополісі буде запроваджена Метархію – електронну систему врядування, в якій кожен мешканець матиме можливість впливати на життя міста залежно від свого внеску в його розвиток. Фінанси міста, стратегування, голосування – все буде відбуватися та відображатися відкрито, онлайн, в режимі реального часу за участі всіх мешканців міста.

НОВА ЕКОНОМІКА

Трансформація способу мислення невідворотно призведе до зміни економічних відносин в Футурополісі.

Внесок у суспільний розвиток, досягнення мрії та причетність до спільної справи стануть важливішими, аніж мотиви прибутку, заробітку або накопичення грошей. Явища краудфандингу та краудінвестингу набудуть масового поширення – люди разом реалізовуватимуть проекти та досягатимуть цілей, об’єднуючись грошима та ресурсами. У той же час, будь-яка яскрава та гідна ідея отримають шанс на реалізацію завдяки інструментам загальної підтримки.

Навіть сплата податків на утримання Футурополісу стане інноваційною. Мешканці зможуть голосувати своїми грошима за ті чи інші проекти розвитку міста, отримуючи натомість токени міста. Інструменти блокчейн, токенізації та ICO стануть практичними засобами ефективного розподілу та використання публічних коштів.

В Футурополісі буде вітатись обмеження права виключного користування приватною власністю. Значно важливішим буде не саме володіння чимось, а використання власності задля спільного блага. Тому Футурополіс сприятиме шерингу – спільному використанню власності – транспорту, інструментів, житла.

У місті майбутнього буде запущено локальну криптовалюту з демереджем на основі ідей Сильвіо Гезеля. Особливість цих локальних грошей полягатиме в тому, що вони слугуватимуть зручним засобом для взаємних розрахунків, але будуть невигідними для накопичення, зберігання та спекуляції. Локальна валюта дозволить за короткий проміжок часу не лише прискорити економічне зростання Футурополісу, але й цілого регіону. У той же час, демередж пришвидшить обертання грошей в економіці, що позитивно позначиться на рівні життя людей. БОД буде виплачуватись всім мешканцям Футурополісу у локальній криптовалюті.
 

Ми передбачаємо, що реалізація експерименту з демереджевою локальною криптовалютою в Футурополісі може призвести до трансформації самої природи грошей і створить новий гармонійний економічний порядок. Його можна буде масштабувати за межами Футурополісу, адже неможливо створити світ майбутнього, не змінивши саму природу грошей.

 

НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

Футурополіс покликаний бути випробувальним майданчиком для інновацій, де мешканці будуть брати участь у різноманітних експериментах, впливаючи на швидкість прогресу.

 

Перше місто, яке планується збудувати в Україні, сконцентрує IT-спеціалістів, старт-ап інкубатори, продуктові компанії, матеріалознавчі лабораторії та біомед підприємства. На етапі масштабування Футурополісу, кожне наступне місто майбутнього матиме власну технологічну спеціалізацію. Так, зокрема, вже заплановано створення футурополісів, спрямованих на космічні та енергетичні дослідження.

 

У Футурополісі взагалі не буде транспорту з двигунами внутрішнього згорання. Викиди СО2 мають бути радикально мінімізовані. Натомість місто має бути активним генератором кисню за рахунок зелених зон, озеленення будівель та інноваційних рішень.

 

Транспортна система має бути представлена розгалуженою інфраструктурою підземного громадського транспорту, а також електричними автоматизованими транспортними засобами спільного користування. Приватних автівок в Футурополісі взагалі не передбачається. Також має бути створена інфраструктура для переміщення по місту на велосипедах, сігвеях та іншому електричному мікротранспорті.

 

Футурополіс має сам себе забезпечувати електроенергією з відновлюваних джерел, використовуючи передові розробки в галузі енергозбереження.  

 

Передбачається максимально можливе впровадження IoT (Інтернету Речей) для автоматизації побуту, міського господарства, логістики, транспорту та інших сфер життя. Штучний інтелект та робототехніка мають звільнити людину від рутини, дати їй можливість для самопізнання, саморозвитку та творчості.

 

У той же час, технології мають покращити якість та тривалість життя людей за рахунок впровадження віртуальної медицини, онлайн-моніторингу стану здоров’я, а також інших біомед інновацій.

 

Ми передбачаємо в Футурополісі масове запровадження 3d принтингу та децентралізацію матеріального виробництва. Кожен мешканець Футурополісу зможе бути не лише творцем свого життя, але й матеріальних речей, які його оточують. Цілком ймовірно, що персональні та побутові 3d принтери в кожному будинку дозволять людям реалізовувати найсміливіші мрії. 

 

Футурополіс має бути високотехнологічним містом майбутнього, передбачати та наближати відкриття, впроваджувати їх у повсякденне життя. Але не людина буде придатком до високих технологій. В Футурополісі технології стануть ресурсом для преображення та подальшої еволюції людини.

 

ЛОКАЦІЯ

Локація

Для проектування і будівництва міста майбутнього розглядається перспективна територія закинутого міста Орбіта, яке знаходиться в  Чигиринському районі Черкаській області, на самісінькому правому березі Дніпра. 

Територія площею до 500 га, рівнинна, із залишками промислових споруд недобудованої Чигиринської АЕС і закинутими житловими будинками радянської побудови. 

Проектування Футурополісу на цій території передбачатиме комплекс заходів із ревіталізації території та рекультивації грунтів промислового майданчика недобудованої АЕС.

Посадка города.jpg

©2019-2020 by FUTUROPOLIS R&D 
©2018-2020 Благодійний фонд "Омріяна Країна"

 

 

 

Наші інтереси: 

Футурополіс – це експериментальний зразок нової цивілізаційної моделі, де гармонійно поєднуються:

  • нове мислення
  • нові організаційні форми
  • новий економічний лад
  • технологічні інновації
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
майбутнє
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи