Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ford почав випробування безпілотних автомобілів у сніжних умовах

Категорія:

Випробування в складних погодних умовах вважаються останньою перепоною перед виведенням безпілотних автомобілів на ринок.
 

16011301.jpg

Безпілотні автомобілі складають тривимірну карту місцевості

Компанія Ford на автошоу в Детройті оголосила про те, що проводить випробування своїх безпілотних автомобілів в умовах сніжної погоди.

Як повідомляє The Verge, складні погодні умови вважаються останньою перепоною перед виходом безпілотних автомобілів у масове використання.

Випробування в сніжних умовах ускладнюються тим, що LIDAR – прилад, який встановлюється на даху багатьох безпілотних автомобілів, не може "бачити" крізь сніг, що не дозволяє йому самостійно побудувати карту, необхідну для безпечного управління автомобілем.

Замість цього Ford використовує LIDAR для пошуку орієнтирів, які допоможуть автомобілю визначити високоточні карти, вже встановлені на його борту, та використовувати їх для руху.

Випробування проводяться в спеціально побудованому місті, яке отримало назву Mcity. Вони стартували в листопаді 2015 року. У рамках випробувань автомобілі були протестовані на різних поверхнях, включаючи бетон, асфальт, цегла і бруд. Крім того, випробування включало проведення маневрів на двох, трьох- і чотирьохсмугових дорогах, пандусах і в тунелях.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Приємно що коструктори працюють вданому напрямі.--це зменшить кількість жертв на догогах. А у нас ведуться роботи такого характеру?

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Приємно що коструктори працюють вданому напрямі.--це зменшить кількість жертв на догогах. А у нас ведуться роботи такого характеру?