Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фіналісти акції "7 чудес України: замки, фортеці, палаци"

Світ:

За результатами регіональних презентацій та опитування 100 експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури було визначено 21 фіналіст акції. До їхнього числа увійшли 7 кращих замків, 7 фортець і 7 палаців.

Як відомо, за умовами конкурсу, остаточних переможців акції буде визначено шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50). Голосування триватиме до 1 грудня 2011 року.

Отже фіналістами акції стали:

у категорії "замки": Дубенський замок (Рівненська область), замок "Паланок" (Закарпатська область), Збаразький замок (Тернопільська область), Золочівський замок (Львівська область), Луцький Верхній замок (Волинська область), Олеський замок (Львівська область), Ужгородський замок (Закарпатська область);

у категорії "фортеці": Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця (Одеська область), Генуезька фортеця в Судаку (Крим), Кам’янець-Подільська фортеця (Хмельницька область), Київська фортеця (Київ), фортеця у Меджибожі (Хмельницька область), Хотинська фортеця (Чернівецька область), Чигиринська фортеця - резиденція Богдана Хмельницького (Черкаська область);

у в категорії "палаци": Алупкінський (Воронцовський) палац (Крим), Бахчисарайський (Ханський) палац (Крим), Лівадійський палац (Крим), Маріїнський палац (Київ), Митрополичий палац (Чернівці), палац Кирила Розумовського у Батурині (Чернігівська область), палац у Качанівці (Чернігівська область).

За словами організатора конкурсу Миколи Томенка, під найкращими об’єктами за цими трьома категоріями експерти розглядали як історичну значимість тої чи іншої будівлі, так і її архітектурну привабливість, культурну традицію і туристичну спроможність.

Переможці конкурсу будуть оголошені 1 грудня 2011 року.

"В житті повинно бути місце для чудес. І оцією "чудесною" складовою ми певним чином компенсуємо непросте наше соціально-економічне життя", - сказав Томенко.

Детальну інформацію про 21 фіналіста можна знайти на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua, де можна і проголосувати за сім найкращих об’єктів.

Загальнонаціональна акція "7 чудес України" була першою - і відбулася у 2007 році. У 2008 році тривав конкурс "7 природних чудес України". Обидва етапи акції під загальною назвою "7 чудес України" мали великий успіх, тому у 2010 році широкому загалу було презентовано новий проект - "7 чудес України: замки, фортеці, палаци".

Як зрозуміло із назви акції, в результаті її проведення будуть обрані 7 чудесних замків, фортець та палаців України.

За словами Миколи Томенка, метою проведення попередніх етапів акції, а також її третього етапу - "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" - стало прагнення відкривати та пізнавати природну та рукотворну красу нашої країни, її багату історичну спадщину та великий туристичний потенціал.



 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи