Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ейдетика

Ейдетика допоможе вашій дитині вчитися Правильно, легко і з задоволенням! 

Ейдетика

Зараз дуже часто використовується слово ейдетика. Ейдетика в розвитку дитини молодшого віку. Ейдетика в навчанні у школярів. Ейдетика у студентів. Ейдетика у процвітаючих людей. Ейдетика у таксистів!Ейдетика у юристів! Ейдетика у бізнесменів!Ейдетика у прогресивних вчителів! Дуже модне слово. Що ж воно означає?

Ейдос (грец.) - Образ.

Ейдетика - методика розвитку образного мислення. Виникає питання-а при чому тут образи?

Вся справа в тому, що наша пам'ять залежить від нашого образного та асоціативного мислення. Асоціативно ми на інтуїтивному рівні справляємося із запам'ятовуванням, а ось що відбувається з нашим образним мисленням? Образне мислення дозволяє нам представляти інформацію у вигляді образів і картинок. Коли ми читаємо цікаву книгу, образи в нашій голові з'являються автоматично, і ми легко потім відтворюємо і пригадуємо прочитане. Як змусити нашу пам'ять запам'ятовувати те, що необхідно?Та й взагалі, що значить «запам'ятати»? Цей термін ми чуємо з самого дитинства: в садку, в школі, вдома, «запам'ятай! Запам'ятай! запам'ятай! »... А як? Давайте виконаємо невелике завдання -тест. Я прошу Вас ЗАПАМ'ЯТАТИ кілька словосполучень і повторити їх у тому ж порядку, бажано не випустивши нічого і не підглядаючи. 
Поїхали:

БІЛА МИША 
Поросячий ХВОСТИК 
Велосипедне колеса 
РОЖЕВИЙ ЛІМУЗИН 
ВЕСЕЛИЙ ГРУЗИН 
КИЇВСЬКІ КОТЛЕТИ 
Дворовий пес 
Балетні тапочки 
ТОВСТИЙ БЕГЕМОТ 
Норкова шуба 
АМЕРИКАНСЬКИЙ ДОЛАР 
Цукерковий ФАНТИК 
АРОМАТНИЙ БУКЕТ 
Рвані джинси 
БЛАКИТНЕ МОРЕ

Скільки словосполучень вам вдалося пригадати? Що заважало вам зосередитися? Про що ви думали, коли читали або слухали ці словосполучення? Звичайно, крім напруги і думок «Як же це все запам'ятати?» І «Як все це потім відтворити?», Навряд чи вийшов надихаючий результат.

Хто з вас зміг повторити все 15 словосполучень? Ви-молодець! У вас чудова пам'ять!

Хто відтворив менше половини? У вас теж все чудово. Тільки дозвольте мені навчити Вас, як використовувати свої можливості на 100% і зовсім без праці і напруги ... Для цього потрібно просто знати невеликі хитрості й тонкості щодо своєї пам'яті.

По-перше, наша пам'ять краще фіксує все незвичайне, нестандартне, веселе, нехай іноді, нам здається, дурне ... Чому літні люди, так часто скаржаться на свою слабку пам'ять, з легкістю пригадують події зі свого дитинства. Та тому що ці події були для так такими яскравими і незвичайними. Чому маленьким дітям ми часто говоримо: «Ось всякі дурниці запам'ятовуєш легко - а щось путнє запам'ятати - НЕ допросишся»? Та з тієї ж самої причини: це для них - нове, незвичне, а відповідно яскраве ...

Тому виконаємо цю ж вправу - тест зі словосполученнями ще раз, спираючись на нашу фантазію і гумор, а щоб слова не випали зі списку і не забулися - з'єднаємо їх в ланцюжок - з'єднавши їх веселою зв'язкою неймовірних подій і при цьому все це уявляємо ..Давайте, спробуємо ще раз: УЯВІТЬ (Ви помітили, я замінила слово ЗАПАМ'ЯТАЄТЕ на інше), тож уявіть собі:

у білої мишки ззаду 
Поросячий ХВОСТИК, на кінчику якого висить 
Велосипедне колесо, його приробили на 
РОЖЕВИЙ ЛІМУЗИН, а в ньому сидить 
ВЕСЕЛИЙ ГРУЗИН їсть з апетитом 
КИЇВСЬКІ КОТЛЕТИ, які поцупив 
Дворовий пес в білих 
БАЛЕТНИХ тапочках, а ці тапочки ніс 
ТОВСТИЙ БЕГЕМОТ в красивій бежевій 
Норковій шубі, яка коштує 1 
АМЕРИКАНСЬКИЙ ДОЛАР, а він надрукований на 
Цукерковий фантик, в нього завернули 
АРОМАТНИЙ БУКЕТ, засунули в 
Рвані джинси, джинси попливли в 
БЛАКИТНЕ МОРЕ.

Уявили цю картинку? На перший погляд здається - повний абсурд. І при цьому, відтворіть тепер історію, спираючись на ключові словосполучення. Скільки тепер слів вам вдалося відтворити? Я впевнена, що всі 15!

Чи є у вас відчуття втоми? Я впевнена, що ви зараз посміхаєтесь - тому що дозволили собі повернутися в дитинство - смішно пофантазували, а головне -У ВАС ВСЕ ВИЙШЛО! Ви-МОЛОДЕЦЬ!

Ось так легко, з гумором, спираючись на образи, можна укласти в голову будь-яку інформацію і головне, на довго ... У розділі «вузлики на пам'ять» я розкрию вам кілька секретів, як «запам'ятати, щоб згадати»: і числа, і імена людей , і іноземні слова, і правопис нових слів, і т.д.

Пам'ятайте, що з пам'яттю у вас все добре ... Тільки вчимося грати і втягувати нашу пам'ять в процес, уникаючи записів. Йдемо в магазин - складаємо список, плануємо справи та зустрічі -записуємо в блокнот, номера телефонів - в мобільний телефон ... Дуже якісний метод, але пам'ять наша не включається в процес і починає лінуватися..А потім ми помічаємо «Моя пам'ять з віком погіршилася. Мені складно запам'ятовувати імена, числа і т.д. »  Це не так. Чисто через фізіологічні процеси до літнього віку наша пам'ять погіршується лише на 10%, а решту ми отримуємо як результат її невикористання і незадіювання ...

Тому робимо висновки: 
1. Все що потрібно запам'ятати - уявляємо 
2. Уявляємо, асоціюємо яскраво і незвично.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи