Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Естонія спробує на рівні Євросоюзу заборонити видачу росіянам шенгенських віз

Міністерство закордонних справ Естонії готує пропозиції Євросоюзу щодо припинення видачі віз громадянам Росії, заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

22072602.jpg

Фото: 24 канал

Рейнсалу зауважив, що російські громадяни зараз масово їдуть через західний кордон Росії – через Фінляндію, Латвію, Литву – щоб відвідати Лувр влітку, тоді як в Україні вбивають дітей. "Це, безумовно, морально неправильно", – цитує міністра естонський портал новин мовлення ERR.ee.

На думку Рейнсалу, Естонія також має оцінити, чи варто відкликати вже видані візи на певних підставах. При цьому в березні, коли Естонія оголосила про тимчасове припинення видачі туристичних віз росіянам, МЗС пообіцяло, що громадяни Росії, які мають на руках вже видані Естонією шенгенські візи, як і раніше, зможуть в'їжджати до Естонської Республіки.

За словами Урмаса Рейнсалу, питання про візи для російських громадян уже обговорювалося в Євросоюзі в березні, але на той час у Росії існували обмеження, що викликані коронавірусом, і поїздки не були такими масовими, як зараз.

Міністерство закордонних справ хоче підготувати пропозиції для ЄС протягом найближчих тижнів, додав глава зовнішньополітичного відомства Естонії.

"Я вже озвучив цю проблему міністрам закордонних справ Фінляндії та Латвії, і ми, звичайно, консультуватимемося з урядами нашого регіону, щоб знайти ширшу підтримку цій ініціативі", – сказав Рейнсалу.

"Нам потрібно, щоб усі країни були "за". Зараз ситуація відрізняється від тієї, що була навесні", – сказав він.

Як пише фінське видання yle.fi, заступник прем'єр-міністра Фінляндії Акі Лінден готовий припинити видачу віз росіянам. Російський кордон відкрився в середині липня.

Учора голови парламентських фракцій найбільших партій заявили, що Фінляндії слід заборонити видачу туристичних віз росіянам через війну в Україні. Таку думку висловили представники СДП, Коаліційної партії, "Істинних фінів" та "Центру". Водночас "Зелені" та Союз лівих сил поки що не визначилися.

 

Наші інтереси: 

Україну підтримують країни, які знають, що таке Росія і росіяни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи