Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

eRepublik

eRepublik — браузерна онлайн стратегія і соціальна мережа. Гравці взаємодіють як окремі громадяни в соціумі, що симулює реальний світ. Гра була розроблена Алексісом Бонте та Джорджем Лемнару, які є засновниками компанії eRepublik Labs Limited, зареєстрованої в Ірландії. eRepublik перейшла до стадії бета-тестування 20 листопада 2007 року і з цього моменту має вільну реєстрацію. У червні 2010 року було замінено економічний і військовий модулі, що суттєво змінило характер гри. На кінець травня 2009 року спільнота становила понад 140 тисяч гравців. У травні 2010 року населення становило 300 тисяч гравців. У серпні 2010 - 225 тисяч. У серпні 2014 року грало 116,221 тисяч гравців.

6 лютого 2013 було запущено новий інтерфейс сайту. Зокрема, карту Нового світу перенесено на домашню сторінку користувача.

URL www.erepublik.com
Гасло (девіз) Новий Світ (The New World)
Комерційний Так
Тип Веб-сайт, Багатокористувацька онлайн-гра, Соціальна мережа, Симулятор
Реєстрація Потрібна
Мова

АнглійськаІспанськаАлбанськаБолгарськаГрецька

ГрузинськаМакедонськаНімецькаПольська, Португальська

РосійськаРумунськаСербськаТурецькаУкраїнськаУгорська

ФранцузькаХорватськаШведська

Власник Copyright © 2007-2009 eRepublik
Автор CEO Alexis Bonte CTO George Lemnaru
Започатковано 21 жовтня 2008 (7 років)
Стан Версія 1.0

Фінансування

eRepublik отримала 2,75 мільйона євро як інвестиції. Основне джерело прибутку гри — продаж віртуальних цінностей.

Організація еРеспубліки

Ігровий модуль

eRepublik містить в собі елементи соціальної мережі та MMO-стратегії, в якій гравцям пропонуються різні шляхи участі у суспільному житті. Громадяни можуть найматися на роботу, мати власний бізнес, організовувати політичні партії, голосувати на президентських та парламентських виборах, друкувати газети, оголошувати загарбницькі або визвольні війни іншим державам і брати в них участь в якості солдатів. Гра має дружній текстовий інтерфейс.

Перш ніж приєднатися до спільноти, гравець обирає державу і регіон, в якому він хоче «народитись». Усі держави та регіони мають свої відповідники в реальному світі, але можуть перебувати під юрисдикцією інших держав внаслідок загарбницьких війн, що постійно точаться у світі eRepublik. Перевагою гри є те, що вона потребує «не більше 14 хвилин на день» (на початкових стадіях гри навіть менше). Але, звісно, активне громадське життя забирає більше часу.

 

Економічний модуль

Економіка базується на 4 галузях: видобування сировини (зерно, залізо), виробництво речей загального вжитку (їжа, зброя). По досягненні певної кількості зароблених грошей громадянин може купити або створити свою компанію, що розблоковує «можливості головного менеджера»: наймати інших громадян, встановлювати їхні зарплати, купувати сировину, виставляти вироблені продукти на продаж і купляти ліцензію на експорт.

Військовий модуль

Щоб проголосити війну іншим країнам, президент держави вносить відповідний закон на розгляд конгресу. Якщо його приймають, то починається війна і президент віддає накази щодо атакування чужих територій (по кожному регіону окремо). Армія складається з 4 дивізіонів (поділені за рівнями). Кожен користувач завдає шкоду. Якщо перевага становить 1800-раунд закінчується і починається очікування на інші дивізіони. За перемогу 1 дивізіону країна отримує 1 очко, за 2-2, за 3-3 і за 4-5. Для того, щоб захопити або відстояти регіон потрібно набрати 83 очки.

Газети

Кожен громадянин може створити свою газету і писати для неї статті. Інші громадяни можуть читати ці статі, голосувати за них, залишати коментарі та підписуватися на газети інших громадян. Якщо на газету підпишуться 1000 гравців, її власник отримає медаль "Медіа-Магната".

еУкраїна

еУкраїна на старті гри межувала з еПольщею, еРумунією, еСловаччиною, еУгорщиною, еМолдовою, еРосією, еБілоруссю, еТуреччиною, еБолгарією. Складалася з тринадцяти пропровінцій: Волинь, Галичина, Закарпаття, Поділля, Полісся, Буковина, Наддніпрянщина, Запоріжжя, Сіверщина, Слобожанщина, Донбас, Бесарабія, Таврида, зі столицею в регіоні Закарпаття. 

31 січня 2013

еУкраїна складається з 0 провінцій. Її територією володіють еУгорщина, еПольща і еРумунія.

2 лютого 2013

еУкраїна контролює провінцію Буковину. Бесарабію контролює еРумунія, Наддніпрянщину та Запоріжжя еПольща, інші українські провінції еУгорщина.

6 лютого 2013

еУкраїна контролює провінцію Буковину. Наддніпрянщину та Запоріжжя контролює еПольша, інші українські провінції еУгорщина.

7 травня 2013

Україна знову без жодної провінції. Всі території і далі під контролем еУгорщини, проте за останні 2 місяці двічі тимчасово вдавалося відбити по декілька територій під час битв за конгрес.

13 червня 2013

Скориставшись з того, що Угорщина почала війну з Росією, українські повстанці визволили 5 провінцій (Донбас, Дніпро, Запоріжжя, Сіверію та Полісся), а згодом - і Слободу, чим суттєво ускладнило ведення угорцями війни проти Росії. З угорського боку було запропоновано пакт про ненапад, у якому йшлося про припинення між Угорщиною та Україною бойових дій. Наслідком цього стало фактичне долучення України до альянсу TWO, у якому перебувають майже всі її сусіди. 7 червня Україна оголосила війну Росії і здобула Центральне Чорнозем'я, а 13 червня - Москву і напала на Ленінград (перемога). Таким чином, на 14 червня Україна контролює 9 регіонів (з них 6 власних) і має кордон: на північному заході - з Фінляндією, на сході, півдні та заході - з Угорщиною, на заході - з Білоруссю, Латвією та Литвою.

06 грудня 2013

В еУкраїні відбулась зміна влади, президентське крісло зайняв представник від партії Анархістів. На кінець каденції еУкраїна володіє 1 регіоном - Сіверією.

Із травня по серпень Україна встигла відвоювати всю свою територію, вступити в Альянс із 6 країн "Сіріус", зробити невдачний АС (повітряну атаку) і втратити всю раніше відвойовану територію.

Цікаві факти

  • Від часу заснування гри відбулось вже п'ять світових війн, та ведеться шоста.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи