Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

Електронейроміографія (ЕНМГ) нижніх і верхніх кінцівок у Києві в клініці "Аватаж" від професіоналів

ЕНМГ – досить добре відомий метод діагностики, який набув широкого застосування в медичній практиці відносно недавно.

Інструментальне обстеження верхніх та нижніх кінцівок визначає та оцінює здатність м'язів до скорочення, а також загальний стан нервової системи, якість та швидкість передачі нервових імпульсів.

Під час ЕНМГ можна діагностувати не тільки функціональні, а також органічні патології різної етіології. Йдеться про захворювання у сфері урології, хірургії, акушерства, неврології, офтальмології. Методика має широке число показань щодо.

Якщо лікар дав направлення на електронейроміографію верхніх чи нижніх кінцівок, ви можете записатися на процедуру до клініки "Аватаж" у зручний час, без відриву від роботи. Обстеження у нас проводять висококваліфіковані медики із багаторічним досвідом роботи. У процесі діагностики використовується медичне обладнання експертного класу, за допомогою якого проводиться обстеження як у дорослих, так і дітей.

Електронейроміографія у Києві (ЕНМГ) на Лівому березі

 

Як проводиться ЕНМГ (електронейроміографія) у Києві?

Електронейроміографія передбачає вплив низькочастотних електричних імпульсів на окремі ділянки тіла (кінцевості), а також подальшу фіксацію реакції на дію такого подразника. Під час ЕНМГ вдається оцінити:

  • якість та швидкість проведення нервовими волокнами імпульсів;
  • швидкість реакції;
  • здатність м'язів реагувати на сигнали від нервових закінчень.

Лікар призначає комплексне або локальне обстеження з урахуванням симптоматики, яка є у пацієнта, скарг, а також передбачуваного діагнозу.

Найчастіше у медичному центрі "Аватаж" проводиться ЕНМГ:

  • верхніх та нижніх кінцівок;
  • лицьової області;
  • деяких інших ділянок тіла.

У переважній більшості випадків ЕНМГ виконується кілька разів. Спочатку процедура рекомендується при діагностиці порушень та патологій, з метою підтвердження діагнозу. Надалі – для контролю ефективності терапії.

Щоб пройти ЕНМГ у медичному центрі "Аватаж" за попереднім записом, без черг, зв'яжіться з менеджером клініки. Фахівець підбере зручний для вас час і детальніше розповість про підготовку до процедури.

Обстеження верхніх і нижніх кінцівок за допомогою ЕНМГ

Спеціальне обладнання в клініці "Аватаж" застосовується у процесі виконання процедури. Пристрій фіксує проходження нервового імпульсу до тканин. При дії зовнішніх подразників у пацієнта можуть з'явитися болючі відчуття. Дискомфорт пов'язаний, перш за все, з подразненням нерва і подальшою реакцією у відповідь організму у вигляді скорочення м'язів.

Більш болючої для пацієнта вважається голчаста ЕНМГ, при якій безпосередньо в м'язи вводяться електроди апарату. Больові відчуття за такої форми обстеження, як правило, виникають на підготовчому етапі, а також при вилученні електродів.

Середня тривалість ЕНМГ у дорослих та дітей – від 30 хвилин до однієї години. Під час процедури пацієнт може бути:

  • у положенні сидячи;
  • лежачи;
  • напівлежачи.

Дільниці тіла, на які накладаються електроди, обробляються антисептичним засобом. Після цього проводиться безпосередньо закріплення електродів.

Лікар просить пацієнта спочатку розслабитися та фіксує такий стан. Після цього пацієнт напружує м'язи верхніх та нижніх кінцівок, що також фіксується спеціальним пристроєм.

Отримані результати переносяться на комп'ютер і відображаються переважно у вигляді графіка. За бажання їх можна роздрукувати на папері. Докладніше про процедуру знайдіть за посиланням https://awatage.com/ua/service/elektronejromiografiya/.

Розшифрувати результати діагностики може лікар медичного центру "Аватаж". З результатами ЕНМГ ви також можете звернутися до іншого медичного закладу.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи