Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Електроавтомобілі можуть бути акумуляторними системами та віртуальними електростанціями

Світ:

Електроавтомобілі можуть слугувати стабілізуючим фактором енергомережі, а також можуть запропонувати нову форму моделі бізнесу.

Щоб цей концепт функціонував, потрібно належним чином відрегулювати час заряджання електромобіля. Необхідні результати покаже дослідницький проект компанії Enercity: «Demand Response – авто в якості активного накопичувача електроенергії та віртуальної електростанції».

В практичному тесті задіяно 40 авто зі спеціально розробленими інтелектуальними пристроями зарядки, з них 30 різних типів електромобілів, які належать приватним та юридичним особам, а також десять моделей VW e-up! з автопарку компанії Enercity. В кінці 2015 року був проведений даний проект. 

Проект показує, що запропоновані та протестовані моделі зарядки прості та зручні в користуванні, ідеально підходять для повсякденного користування в той же час надаючи користувачам великий ступінь мобільності. Позитивно є те, що 90 процентів енергопотреби автомобіля було мобільно заряджено, що в свою чергу позитивно вплинуло на електромережу, стабілізувавши її та при потребі – розгрузивши. «Перші підсумки підтверджують велику зацікавленість користувачів в акумуляторній системі, яка керується через електромережу», - оцінює результати керівник проекту Матіас Рьоріг (Matthias Röhrig) керівник відділу компанії Enercity, який займається розробкою концепту нової бізнес-моделі.

Умови зарядки електромобілів тестової групи, яка територіально знаходиться в Гановері, Нінбургу та Зальцгеттері, були в свою чергу розділені в рамках проекту на чотири різні фази. В кожні з них був активований окремий модуль зарядки, який користувач також мав змогу обирати:

  • Зарядка в будь-який час (контрольна фаза 1)
  • Зарядка в певний проміжок часу (фаза 2: час зарядки між 23 – 7 годинами, або 11 – 15) а також:
  • Зарядка під час акумуляції електроенергії, яка надходить з відновлюваних джерел енергії (фаза 3: гарантовані 3 години зарядки між 0 та 6 годинами, додатковий змінний час зарядки в залежності від прогнозу погоди).
  • Подача електроенергії в електричну мережу в зворотному напрямку (фаза 4: фіксований час зарядки на протязі мінімального часу підключення тривалістю 6 годин, а також готовністю до розрядки).

Некерована зарядка збільшує навантаження на електромережу в пікові години

Початкова 18-ти тижнева фаза показала в який проміжок часу учасники заряджають свій транспортний засіб. Найчастіше це був час найбільшого денного навантаження на мережу: між 18 та 20 годинами. Некероване заряджання в майбутньому ще більшої кількості машин призведе тільки до збільшення навантаження на електромережу у вечірній час. Основна ідея проекту, - скерувати процес зарядки електроавтомобілів таким чином, щоб електромережа стала більш стабільнішою в часи пікових навантажень.

Наші інтереси: 

Майбутнє за новими технологіями та екологічними проектами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Павло Свищ.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття, дякую!

Майбутнє створюється сьогодні, і поширення транспортних засобів із акумулятором, що може накопичувати значний заряд - це важливий крок в нову еру

"спеціально розробленими інтелігентними пристроями зарядки" -
мабуть малося на увазі - інтелектуальними

Суть в тому, щоб робити світ кращим, а близьких людей - щасливішими )

Коментарі

Зображення користувача Павло Свищ.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття, дякую!

Майбутнє створюється сьогодні, і поширення транспортних засобів із акумулятором, що може накопичувати значний заряд - це важливий крок в нову еру

"спеціально розробленими інтелігентними пристроями зарядки" -
мабуть малося на увазі - інтелектуальними

Суть в тому, щоб робити світ кращим, а близьких людей - щасливішими )