Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Експерт розповів про валюту нового десятиліття для ЗМІ

Прибутковість онлайн-контенту та веб-сервісів до 2020 року буде вимірюватися не грошима, а віртуальною валютою, часом і увагою, витраченими на них користувачем, а також впливом, який медіа робить на аудиторію, заявив у Москві відомий експерт мобільної індустрії Ральф Саймон на міжнародному форумі Медіа майбутнього.
"Саме тому основними критеріями ефективних сервісів стають оригінальність, актуальність, персоналізація, доступність і, перш за все, локалізація", - сказав експерт під час дискусії Нові інструменти та контент майбутніх ЗМІ. "Релевантність контенту для локальної аудиторії - головний фактор активного відгуку на нього", - вважає Саймон, "батько рінгтона" і консультант з мобільної стратегії популярної співачки Lady Gaga.

Контент і сервіси, на його думку, повинні бути оптимізовані для максимальної кількості пристроїв, щоб сучасне покоління "скрінейджерів" (від англ. Screen - екран, age - вік) могло використовувати його в найбільш зручному для них форматі в будь-який момент часу.

Розширення кількості безкоштовних джерел оперативної інформації, в тому числі соціальних мереж, змушує традиційні ЗМІ шукати нові конкурентні переваги для монетизації контенту. За словами Саймона, якісний онлайн-контент не повинен бути абсолютно безкоштовним, проте в Росії розуміння цього буде приживатися довше.

"Змагатися з безкоштовним контентом ЗМІ можуть за рахунок привабливого бренду, оперативності та контекстуальності, справедливого ціноутворення та надання кращого сервісу - безперебійного, безпечного, інтуїтивно зрозумілого", - говорить експерт.

Крім того, виклики з боку соцмереж вимагають від медіа покращувати онлайн-інтерфейси взаємодії з користувачем, впроваджувати соціальні надбудови і шукати інноваційні мультимедійні формати.

У той же час, як сказав раніше Саймон, хоча оперативне висвітлення головних подій дня незабаром і перейде від новинних організацій до нових медіа, зокрема соціальних мереж, за традиційними ЗМІ залишаться найважливіші функції якісної аналітики і журналістських розслідувань.


В тему:

Варнова економіка Третього Гетьманату

Варнова економіка ТГ в запитаннях і відповідях

Конференція читацьких клубів Перехід-IV започаткувала розробку гри «Згадай себе!»

Свята простота

У світі набувають популярності віртуальні валюти

Google створив власний індекс споживчих цін

Google замінить кредитні картки на мобільні телефони

Google запустив платформу для мобільних платежів Wallet

Пірати заявили, що створять власний інтернет

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи