Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Дивовижна фауна: енциклопедії про тварин

Енциклопедії, які описують тварин, дуже популярні серед широкого кола читачів. Такі книжки залюбки читають і діти, і дорослі. Напевно, у цих видань чи не найбільша цільова аудиторія. Хто з нас не любить братів наших менших? Вони живуть удома та на вулицях мегаполісів, у лісах та полях, з багатьма видами ми можемо познайомитися на території зоопарку. Безперечно, догляд за тваринами потребує суттєвих і різнопланових знань. Підбір кормів, облаштування життєвого простору, запобігання хворобам… У цій добірці свою книгу знайде і пересічний читач, і зоолог-професіонал. Та головне — кожна з книжок постійно наполягає на величезній любові до природи. 

Енциклопедії про тварин для дітей — чудове доповнення до шкільного курсу біології, що стане у пригоді школярам. Наприклад, книжка "Тварини", яку написали Леон Грей, Жерар Чешир та Кріс Меттісон, допомагає поглибити знання про тваринний світ. У ній містяться розділи, в яких розповідається про заповідники та природоохоронну роботу в Україні. А видання Альфреда Брема різних серій запрошують дорослих і дітей в захопливу подорож у світ живої природи. Так, у книжці "Життя тварин. Ссавці (Л-О)" описане життя та звички тварин саме цього класу. Енциклопедія А. Брема — найкраща книжка в історії про тварин за версією Британського королівського географічного товариства! А праця цього ж автора "Птахи" розповідає про зовнішній вигляд, звички й місце проживання різних видів птахів. Аналогічно, книжка із серії "Земноводні" розповідає про цей клас тварин.

Розповіді про тварин з енциклопедії не тільки цікаві, а ще й дуже пізнавальні та корисні. У книжці Едгара Алана По "Коти. Породи і догляд за ними" читач знайде професійні поради з догляду за котами, а також сучасний перелік порід з характеристиками з догляду за ними.  Видання щедро ілюстроване фотографіями. Так само, дуже добре ілюстрована книжка Пола Макгриві та Елізабет Джиніс "Собаки. Походження та опис понад 160 порід собак з усього світу". Це видання містить детальну інформацію про різні породи собак з усього світу. А книжка Ангеліки Шмельцер "Коні холоднокровні"  присвячена холоднокровним коням або ваговозам. Автор подає корисні рекомендації щодо утримання, догляду та розведення. Ще одна енциклопедія про цих тварин — "Коні", авторства Мойри Харріс і Ніколи Джейн Сvїнні. Видання містить інформацію про походження й характеристики ста порід коней з усього світу.

Купити енциклопедію про тварин — це прекрасне рішення! Енциклопедія може стати хорошим подарунком як для дорослого, так і для юного читача. Зверніть увагу на "Атлас тварин і рослин України". Кожна сторінка цієї книжки — це захоплива мандрівка у світ цікавинок неповторної природи нашої Батьківщини.  Чудовим подарунком також може стати видання "Розповіді про тварин та їх назви», яку написали Кирило Булаховський та Максим Гаврилюк. Книжка дуже цікава та багата на гарні ілюстрації.  Енциклопедія про тварин українською мовою (https://book-ye.com.ua/catalog/tvaryny/)  сподобається всім читачам та стане прекрасним подарунком із різної нагоди.

Наші інтереси: 

Книги, навчання, освіта.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи