Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 7

“Дикі танці” в “льодовиковому палаці”

Вранці у середу, 17 березня, в Києві завершились зйомки кліпу Руслани на нову пісню “Дикі танці”, яка представить Україну на Пісенному Конкурсі “Євробачення 2004” у Стамбулі (травень цього року).
Вже у неділю, 21 березня, Руслана у складі української делегації вирушить до Стамбулу, де на організаційній нараді голів делегацій “Євробачення” представить разом з іншими конкурсантами своє відео. Отож, у відеостудії співачки зараз повним ходом триває монтажний процес. Автори не поспішають розкривати всіх сюрпризів, що чекають на глядачів. Проте з огляду на події, що розгорталися на знімальному майданчику, Руслана таки знов дивуватиме нас розмахом кіновиробництва, новою сміливою трактовкою етнічного матеріалу, неочікувано жорсткою, майже рокерською естетикою відео.


Візитівка

Кліп на пісню “Дикі танці” (“The Wild dances”), 2004
Режисер – Євген Митрофанов (Москва, Київ, Лос-Анджелес; режисер попередніх відеоробіт Руслани “Коломийка” та “Ой заграй ми музиченьку”).
Оператор-постановник – Сергій Дишук (Москва)
Оператори: Сергій Михальчук (Москва, Київ), Борис Литовченко (Київ)
Директор – Макс Асадчий
Автор сценарію: Руслана
Продюсери: Руслана, Олександр Ксенофонтов
Знято на кіноплівку Kodak 16 mm


Найцікавіше

Зйомки відбувались у покинутому приміщенні льодового палацу, який учасники зйомок одразу ж перейменували на “льодовиковий” палац. Справа в тім, що жодній техніці було не під силу прогріти повітря у велетенській залі, “оздобленій” голим бетоном та віконними отворами без скла. Хоча за сценарієм на майданчику і запалювали вогнища у бочках, смолоскипи на трибунах, піротехнічний вогонь на сцені і навіть справжній військовий вогнемет, проте по-справжньому зігрітись вдалося лише завдяки в буквальному розумінні диким танцям, якими Руслана запалила абсолютно усіх присутніх.

У масових сценах кліпу було задіяно більш ніж півтори тисячі (!) студентів Київського національного університету культури та мистецтв та курсантів Київського університету внутрішніх справ. Героями кліпу стали також учасники “Дикої акції”, оголошеної в альбомі “Дикі танці”.

Спеціально для зйомок в приміщенні льодового палацу були зконструйовані масштабні ексклюзивні декорації, що відтворили своєрідну драйвову концертну рок-сцену у стилі фентезі.

Руслані і танцюристам балету “Життя” довелось протистояти на сцені справжньому урагану. Його здійняв величезний авіаційний пропелер, встановлений на літаку без крил, який спеціально привезли з аеропорту “Київ”.

Ще одними колоритними персонажами відео стали члени організації “Тризуб”, що у відчайдушному поєдинку на гуцульських сокирках та батогах продемонстрували екзотичний вид українського бойового мистецтва.

В розробці костюмів та реквізиту взяли участь відомі дизайнери, художники, ювеліри, етнографи. Результатом їх праці став новий “дикий”, дещо войовничий і водночас сексуальний образ, у якому Руслана та її балет постануть незабаром на сцені “Євробачення”.


Пісня

Робота над піснею тривала понад три місяці. Над аранжуванням та саундом разом з Русланою працювали спеціалісти з Києва, Лондона та Нью-Йорка. У запису взяли участь гітарист гурту “Cool Before”, екс-трубач “Zdob Si Zdub”, а шалену за драйвом і ритмом партію ударних виконала... сама Руслана. На шляху до остаточного результату український та англійський текст пісні, а також мелодія приспіву та аранжування зазнали числених змін та найрізноманітніших варіантів. І ось нарешті на світ з’явився Його Досконалість Хіт, якому суджено пройти випробування вподобаннями усієї Європи та відстоювати честь нашої країни на світовій арені.

“Ми створювали композицію, що звучатиме як гімн, - говорить Руслана. Ні, не гімн якоїсь окремої країни, а гімн свободі і тим людям, що прагнуть бути вільними. Цією піснею і філософією усього нашого проекту ми закликаємо людей бути справжніми, вільними та невгамовними, як стихії природи, прагнути руху, йти вгору, ламати стереотипи. “Дикі танці” – це безперечно сучасний і безперечно танцювальний хіт. І в той же час тут є багато етніки. Неповторний колорит Гуцульщини відображений у звуках етнічних інструментів, елементах традиційної коломийки, в колоритних вигуках “Гей! Гей!” і “дана-дана”. При цьому дуже “дорослішає”, на мій погляд, звучання – воно стає більш важким, міцним, багатим і наближається до справжнього року. Ми з Іриною Мазур, режисером-постановником балету “Життя”, у постановці до цієї пісні використовували направду “дикі” за енергійністю рухи: дуже часті стрибки, різкі присідання, трюки з використанням бубнів, батогів. Скрізь за кордоном, де ми виступали за останній місяць (а це Мальта, Англія, Латвія, Білорусь, Хорватія – прим. прес-служби Руслани), отримали фантастичний прийом і колосальну віддачу публіки. Люди з цих країн зізнавалися, що були просто вражені експресивністю та потужною енергетикою нашого шоу. Більшість глядачів не розуміли й пів-слова українською, дехто взагалі не знав і не хотів знати раніше нічого про Україну, а тут вони раптом починають стрибати і шаленіти в ритмі “Диких танців”! Це переконало нас у тому, що нова пісня має бути ще більш енергійною. Такою вона й вийшла. Зустрінемося на українській прем’єрі пісні і кліпу, яка відбудеться зовсім незабаром.”


До речі

Не слід плутати пісню “Ой заграй ми музиченьку” з останнього альбому Руслани, яка отримала “народну” назву “Дикі танці”, з новою конкурсною піснею Руслани для “Євробачення-2004”.

Незважаючи на те, що у останній версії “Музиченьок” справді є слова “дикі танці”, ця пісня не має нічого спільного з тією, на яку зараз відзняте відео і яку Руслана представить в травні у Стамбулі. За правилами “Євробачення”, у конкурсі може брати участь лише та пісня, що була публічно представлена не раніше листопада минулого року.

Нова пісня, що не увійшла до однойменного альбому “Дикі танці”, увесь час трималася в абсолютному секреті і після ретельної підготовки буде вперше представлена слухачам лише незабаром.


----------------------------------------------------

В тему:

Руслана готується на Євробачення

Італійцям сподобалася “Коломийка”

Руслана на Мальті

Руслана представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення

Як послухати альбом Руслани на комп’ютері?

«Дикі танці» на уламках штампів українського «попсу»

Дівчина-воля, дівчина-зброя
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи