Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 15
  • Переглядів: 15

Дванадцять останніх теорій змови – The Exposé (Великобританія)

Категорія:

Світ:

"Моя улюблена "теорія змови" – Бі-Бі-Сі вважають новинною організацією. І я повністю підтримую пропозицію перейменувати "Новини Бі-Бі-Сі о десятій" на "Пропаганда о десятій".  

Про це у своїй статті на англомовному сайті The Exposé пише Рода Вілсон (Rhoda Wilson). Вона перелічила останні 12 конспірологічних теорій і запитала: "А яка ваша улюблена "теорія змови"? Є щось, що б ви хотіли додати?"

Отже, Теорія змови № 1:

Земля стає гарячішою (або холоднішою) через людську діяльність. Ця теорія змови, що існувала десятиліттями, була відроджена і зараз має багато неосвічених послідовників. Політики, журналісти та деякі інші прості люди, здається, щиро вірять, що ми всі або підсмажимося, або потонемо. Наука показує, що в цій дикій і небезпечній теорії змови нема жодного сенсу.

Теорія змови №2:

Вежі-близнюки в США були зруйновані 11 вересня 2001 року терористами. Кожна освічена людина знає, що це була операція під фальшивим прапором (так називають дії, скоєні з метою приховати фактичних нападників або покласти провину на іншу сторону. – Примітка моя, О.К.), але прихильники теорії змови на чолі зі старими політиками все ще намагаються вдавати, що вони мають рацію. Насправді більшість людей у світі знають, що атака була внутрішньою роботою, покликаною забезпечити виправдання для ухвалення репресивного законодавства.

Теорія змови № 3:

Вакцини допомогли викорінити інфекційні захворювання. Не існує жодних наукових доказів на підтримку цього міфу, який використовується фармацевтичною промисловістю для продажу своєї продукції. Факти свідчать, що багато інфекційних захворювань було подолано задовго до появи вакцин і що замість того, аби допомогти людям, програми вакцинації, яким надають надмірного значення, приносять більше шкоди, ніж користі. Потрібно набагато більше досліджень. А поки що просування вакцин слід розглядати як злочинну діяльність.

Теорія змови № 4:

У 2020 році була пандемія, яка забрала мільйони життів. Докази, надані самими урядами, свідчать про те, що інфекція covid-19, яку звинувачують у пандемії, була не гіршою за звичайний грип, і що смертей у 2020 році було не більше, ніж у попередні роки.

Теорія змови №5:

Так звана "вакцина" проти covid-19, експериментальний мРНК-продукт, є безпечною та ефективною. Докази, оприлюднені мною у 2020 році, показали, що вакцинація була пов'язана з широким спектром серйозних проблем зі здоров'ям. Докази також показали, що укол не робив того, що люди думали, що він робить. Попередження було проігноровано і мільярди людей зробили собі щеплення. Тепер здається очевидним, що від цього так званого "безпечного" продукту помре або постраждає більше людей, ніж від будь-якого іншого препарату в історії. Протягом трьох років я просила державних лікарів обговорити зі мною безпечність та ефективність цих препаратів у прямому ефірі на телебаченні. Коли влада відмовляється від дебатів, ви знаєте, що вони знають, що помиляються, і програють дебати.

Теорія змови №6:

Для того, щоб зупинити глобальне потепління (теорія змови №1), ми всі повинні припинити використовувати викопне паливо, навіть якщо це призведе до того, що мільярди людей помруть від холоду і голоду. Сектанти помилково вважають, що електроенергію можна отримати з енергії сонця і вітру, але цифри показують, що вони забезпечать лише переривчасте постачання та вироблять лише 5% від наших поточних потреб. До того, сонячні та вітрові електростанції є енергетично негативними продуцентами й мають дуже малу цінність або взагалі не мають ніякої цінності. Німеччина розсудливо демонтувала деякі свої наземні вітроелектростанції, щоб дістатися до вугілля, що лежить під ними.

Теорія змови №7:

Ми повинні відмовитися від пластикових виробів і використовувати продукти, виготовлені з інших речовин, наприклад, з паперу. Однак наука показує, що паперові пакети, бавовняні сорочки тощо набагато гірше впливають на навколишнє середовище, ніж використання пластику. Теоретики змови ігнорують ці докази й наполягають на забороні всього, що зроблено з пластику, окрім масок для обличчя.

Теорія змови №8:

Маски для обличчя допомагають зупинити поширення хвороб. Однак наукові дані доводять, що маски приносять більше шкоди, ніж користі, і їх носять лише сектанти, що сигналізують про доброчесність, та грабіжники банків.

Теорія змови № 9:

Заохочення імміграції допоможе економіці країни, зменшивши середній вік її громадян. На жаль, факти свідчать, що необмежена імміграція може стати серйозним економічним тягарем, якщо занадто багато іммігрантів вважатимуть за краще задовольнятися пільгами та безплатним житлом.

Теорія змови №10:

Електромобілі певним чином корисні для довкілля. Наукові дані доводять протилежне. Електромобілі завдають набагато більшої шкоди, ніж автомобілі на дизельному чи бензиновому паливі. Видобуток матеріалів, необхідних для створення електромобілів, завдає величезної шкоди планеті.

Теорія змови №11:

Позбутися готівки знизить рівень злочинності. Насправді все навпаки. Шахрайство різко зросло відтоді, як кредитні картки та цифрові гроші стали більш широко використовуватися. Зокрема, криптовалюти широко асоціюються зі злочинною діяльністю.

Теорія змови №12:

BBC є новинною організацією. Це повна нісенітниця. Бі-Бі-Сі – це пропагандистська організація, нині широко дискредитована, яка, схоже, існує для просування теорій змови. Основні телевізійні програми повинні бути перейменовані. Я б запропонувала такі назви: "Пропаганда о десятій" або "Пропагандистська програма о дев'ятій". Інші назви можуть містити: "Дезінформація о шостій" або "24-годинна нісенітниця".

Наші інтереси: 

Зібрані разом конспірологічні теорії. Ми про них писали та розвінчували ці міфи раніше. Зараз вони усі – в одному місці, викладені коротко і ясно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)
Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Дуже цікаво...

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Є ще одна секта. Секта прихильників плоскої Землі. Не думав, що аж так все сумно. Ми тут про науку, про віруси, розвінчання міфів а маса хоче іншого- ще більше ілюзій.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.