Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дута популярність Байдена: він не цікавий навіть для своїх формальних прихильників

Спецтема:

Промову Джо Байдена на з’їзді дивились по телебаченню 21,8 мільйона глядачів. Це на 21% менше, ніж кількість глядачів промови Гіларі Клінтон на з’їзді Демпартії у 2016 році, коли вона була кандидатом у Президенти. І це при тому, що зараз все ще «карантин», і вдома на ізоляції біля телевізорів сидить більше людей, ніж у 2016 році.

200823bayden.jpg

Байден. Захисна маска - це тепер дрес-код демократів.
Байден. Захисна маска - це тепер дрес-код демократів.

Сьогодні американські соціологи зіткнулися з несподіваною перешкодою в дослідженнях. Політичне протистояння досягло такого рівня, що люди бояться відкрито висловлювати свої політичні уподобання. У пресі проскакувала цифра, що понад 60% американців побоюються висловити свої справжні уподобання під час соціологічних опитувань. Стало масовим явище, коли під час телефонного анонімного соціологічного опитування люди відмовляються відповідати, остерігаючись, що це насправді не анонімне телефонне опитування, а групи ненависті шукають своїх супротивників, щоб потім зробити їм якусь капость. Наприклад, побити на вулиці. Або повідомити на роботу, щоб людину звільнили. Або ще якось.

Я вже писав, як під час опитування Democracy Institute було застосовано таку хитрість: окрім прямих запитань про політичні уподобання, в опитуванні було й багато нібито другорядних запитань, які допомагали показати, як люди ставляться до Трампа та Байдена як до людей, а не політичних образів. А також опитування показало і напружену політичну атмосферу. Серед іншого було й таке питання: Чи комфортно ви себе почуваєте, якщо ваші родичі, друзі та колеги знають, за кого ви збираєтесь голосувати? Серед тих, хто збирається голосувати за Трампа відповіли «Так» 29%, серед тих, хто збирається голосувати за Байдена відповіли «Так»  82%.

Ще раз, уважно: 71% тих, хто ризикнув признатись соціологам, що збирається голосувати за Трампа – не хочуть, аби про їхній політичний вибір знали родичі, друзі, колеги.

В такий атмосфері будь-які соціологічні дослідження будуть давати дуже викривлену картину. Тому про справжній стан речей можна здогадуватись лише на основі непрямих факторів.

І ось один з них. Цього тижня відбувся з’їзд Демократичної партії, який офіційно висунув кандидатом у Президенти Джо Байдена. Згідно з даними медіа-журналіста Джо Конча (Joe Concha) промову Джо Байдена на з’їзді дивились по телебаченню 21,8 мільйона глядачів. Це на 21% менше, ніж кількість глядачів промови Гіларі Клінтон на з’їзді Демпартії у 2016 році, коли вона була кандидатом у Президенти. І на 38,5% менше ніж кількість глядачів промови Дональда Трампа на з’їзді Республіканської партії у 2016 році. (Його тоді дивились 34,9 мільйони). Це при тому, що зараз все ще «карантин», і вдома на ізоляції біля телевізорів сидить більше людей, ніж у 2016 році.

Ще цікавішою є така цифра: другий день з’їзду демпартії дивились на 48% менше людей, ніж другий день з’їзду у 2016 році. Це при тому, що на другий день з’їзду виступали демократичні «важковаговики», зокрема колишня виконуюча обов’язки Генпрокурора у часи Обами Саллі Йейтс (Sally Yates), лідер демократичної меншості у Сенаті Чак Шумер (Chuck Schumer), нарвана конгресвумен з Нью-Йорку Александрія Окасіо-Кортес (Alexandria Ocasio-Cortez) і навіть два екс-Президенти – Білл Клінтон (Bill Clinton) та Джиммі Картер (Jimmy Carter)! Глядачі проголосували своїми пультами (управління телевізором) «проти».

Наступного тижня буде з’їзд Республіканської партії, який має офіційно висунути Трампа кандидатом на вибори 2020. Чекаємо, як аудиторія реагуватиме на цю подію.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Світ не логічний, він хаотичний, недосконалий і зазвичай плутаний

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Світ не логічний, він хаотичний, недосконалий і зазвичай плутаний

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Дуже й дуже цікаво!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!