Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 19
  • Переглядів: 23

Дублікат свідоцтва про шлюб: які документи потрібні для відновлення

Попри те, що Україна є “цифровою” державою, повністю відмовитися від паперових документів все ще неможливо, особливо таких, як свідоцтво про шлюб, народження чи зміну прізвища. Іноді такі документи не потрібно роками, але рано чи пізно виникне ситуація, коли потрібно надати паперовий документ. Враховуючи, що сотні тисяч українських сімей були змушені поспіхом покидати власні домівки, є велика ймовірність що вони втратили документи при переїзді. В цьому матеріалі розповідаємо, як отримати дублікат свідоцтва про шлюб, скільки це коштує та які документи потрібні. 

Чи можна відновити свідоцтво про шлюб онлайн

Щодо того, як відновити свідоцтво про одруження, то варто сказати, що є кілька способів. Найзручніший варіант — подати заявку на повторну видачу документа в “Дії”. Достатньо авторизуватися за допомогою ЕЦП та подати заявку. Сплатити за повторну видачу теж можна онлайн, а готовий документ забрати у вказаному відділі ДРАЦСу або вам його надішлють Укрпоштою. 

Якщо онлайн оформлення вам з якихось причин не підходить, достатньо звернутися до найближчого відділу ДРАЦС та подати відповідну заяву та паспортні дані чоловіка та дружини. 

Для отримання довідки або дублікату ABC Center Львів не потребує жодної довіреності, в цьому перевага отримання свідоцтва або витягу через цю агенцію. 

Щодо того, скільки коштує повторне свідоцтво про шлюб, то все залежить від обраного вами способу. Найдешевше буде подати заявку на отримання нового документа в “Дії”. Але до суми держмита також варто додати ваш витрачений час. Тож доцільніше буде довірити відновлення документів спеціалістам та ні про що не турбуватися. 

Які документи потрібно для відновлення свідоцтва про шлюб

При подачі заяви у ДРАЦСі  знадобляться такі документи:

  • анкета-заява з проханням надати дублікат документа з зазначенням всіх відомих даних про реєстрацію шлюбу;
  • квитанція про сплату держмита;
  • копія паспорта громадянина України одного з подружжя;
  • копія або фото старого свідоцтва про шлюб (за наявності);
  • довіреність. оформлена за певним зразком при подачі заяви через довірених осіб.

Зверніть увагу, що для отримання дубліката може звернутися один із подружжя. Присутність обох партнерів не вимагається. 

І ще, відновлюючи свідоцтво про одруження в “Дії” всі ці документи не потрібні, достатньо вказати всю інформацію в анкеті. 

Замовити послуги з отримання дубліката документів можна за доступною ціною.

Наші інтереси: 

Документи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи