Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Добровольця армії, який писав про корупцію прокуратури АТО, посадила прокуратура АТО

Спецтема:

Колишній військовослужбовець військової служби правопорядку Олександр Ружанський, який був затриманий днями у Харкові, зараз перебуває в ізоляторі тимчасового утримання Краматорська. 

Про це повідомив його адвокат Анатолій Рябошапка. За його словами, представники прокуратури наполягали на проведенні суду і обрання запобіжного заходу для Ружанського в день затримання, проте адвокат із цим не погодився.

На своїй сторінці у facebook адвокат Тетяна Іванова написала:

«Олександр Ружанський затриманий військовою прокуратурою в Харкові в будинку його батьків. Зі слів дружини, його зараз везуть з Харкова до Краматорська, затримання проводили 11 осіб, при затриманні Олександру розбили обличчя. Подробиці уточнюю».

У липні 2015 року Олександр Ружанський, який проходив службу добровольцем у військовій службі правопорядку у Краматорську, в позаслужбовий час став учасником бійки з двома жителями Краматорська.

За його словами, конфлікт виник на ґрунті неприязні до нього як до військовослужбовця Української армії. Один з учасників конфлікту був раніше судимий, а другий в соціальних мережах не приховував свою підтримку окупації України з боку Росії. Під час бійки Ружанський отримав тілесні ушкодження і використовував травматичний пістолет. Ніхто з учасників події не отримав серйозних травм.

Зараз Ружанського підозрюють у скоєнні злочину за статтею 296 частина 4 (хуліганство).

Олександр Ружанський неодноразово публікував на своїй сторінці у Facebook інформацію, яка може свідчити про корупцію у військовій прокуратурі.

Зокрема, він оприлюднив інформацію про те, що головний прокурор сил АТО Костянтин Кулик і близькі до нього люди за останні кілька років стали власниками декількох дорогих об'єктів нерухомості в Києві.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос раніше в інтерв'ю заявляв, що в середньому військовий прокурор отримує до 7000 гривень. В новому відомстві не  вистачає співробітників і вони трудяться понаднормово.

Якщо вірити декларації Кулика, то скромний спосіб життя прокурорів - це правда. У ній зазначено, що за 2013 рік він заробив 114 000 834 гривні і жив лише на одну зарплату.

Власного житла у нього не було, зате були 2 земельні ділянки площею 2000 квадратних метрів і 106 222 квадратних метра. В іншій декларації про його доходи, заповненій 28 лютого 2014 - до початку АТО - у нього немає ані транспортних засобів, ані рахунків у банку.

«Донецька правда" вирішила з'ясувати, що змінилося в житті головного військового прокурора за минулий час. Зона АТО зараз стала своєрідним клондайком для любителів швидкого і незаконного заробітку.

Якщо на початкових етапах війни з Росією йшлося про банальне мародерство, то з введенням пропускної системи та системи блокпостів з'явився більш серйозний вид заробітку для корупціонерів у вигляді контролю за пересуванням людей і товару.

До того ж, непідконтрольна територія завжди є джерелом потенційних загроз, таких як наркоторгівля, нелегальне виробництво контрафактних виробів. До припинення таких негативних явищ у зоні проведення АТО залучається і військова прокуратура.

Багато в чому від неї залежить, кого притягнуть до відповідальності, а хто зможе піти від покарання.

Не так давно в Україні був відкритий реєстр нерухомості. З його допомогою вдалося дізнатися, що судячи з усього, Кулик за час перебування на посаді встиг обзавестися нерухомістю та не простою, а елітною.

У реєстрі вказано, що людина, з ім'ям Костянтин Геннадійович Кулик володіє квартирою загальною площею 249.3 метра за адресою місто Київ вулиця Жилянська, будинок 59, квартира №1326. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи