Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

До Ради внесено законопроєкт про дозвіл бійцям ТрО зберігати зброю вдома

Світ:

До Верховної Ради внесли законопроєкт 7326 за авторством депутатів від "Європейської солідарності", який дозволяє представникам Територіальної оборони чи членам добровольчих формувань територіальних громад зберігати вдома автоматичну зброю. Автори документа впевнені, що така норма дозволить пришвидшити розгортання сил опору військам агресора.

"Починаючи з 24 лютого 2022 року силам національного спротиву державою було передано значну кількість зброї та боєприпасів. Повернення такої зброї на зберігання у військових частинах може призвести до затягування процесу оснащення цією зброєю як Сил територіальної оборони ЗСУ, так і добровольчих формувань територіальних громад у разі виникнення повторної потреби", – цитує нардепів Українська асоціація власників зброї.

У пояснювальній записці наголошується, що питання зберігання зброї та оперативного оснащення нею сил національного спротиву можна вирішити, якщо надати право зберігати цю зброю та боєприпаси до неї – за умови належної реєстрації та обліку.

На думку авторів законопроекту, цілком можливо забезпечити законність та керованість такого зберігання зброї, щоб вона не використовувалася не за цільовим призначенням.

Лідер "ЄС" Петро Порошенко впевнений, що Україні необхідне оперативне формування підрозділів тероборони саме за швейцарською моделлю.

"Під час зустрічі з керівництвом країни я звернувся, щоб кардинально змінити видачу зброї, і моя пропозиція була підтримана. І сьогодні замість 1 тисячі вже видано 20 тисяч автоматів", – казав політик ще 26 лютого на базі 206-го батальйону ТрО Києва.

"Це – швейцарська модель. Коли під ліжком кожного українця буде автомат, коли через хвилину українець буде готовий вбивати нападників, коли в нього не буде жодних коливань щодо захисту власної землі, як демонструють це зараз, – ніхто нас не чіпатиме", – впевнений Порошенко.

Слід додати, що пан Порошенко, обіймаючи пост Президента України, неодноразово висловлювався проти права громадян на володіння короткоствольною зброєю, не зважаючи на петиції УАВЗ, які набрали рекордну кількість підписів.

Також Порошенко висловлювався за ускладнення процесу реєстрації зброї, а всім "любителям постріляти" радив йти в армію.

Наші інтереси: 

Війна змінює людей і політиків в тому числі. Швейцарська модель – це добре.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Станом на сьогодні, законопроект знаходиться на стадії "Ознайомлення у профільному комітеті".

Ось уже п'ятий місяць пішов....

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Станом на сьогодні, законопроект знаходиться на стадії "Ознайомлення у профільному комітеті".

Ось уже п'ятий місяць пішов....

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)