Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

До Німеччини без віз приїдуть сотні тисяч росіян, а також російська мафія і військові

 Польський історик і публіцист Єжи Тарґальський вважає, що можливе введення Меркель безвізового руху з Росією призведе до приїзду в Німеччину сотень тисяч росіян, включно з російською мафією. Але Шенгенська зона – це не тільки Німеччина, але й інші держави, - зауважив він.

У Берліні та Москві планують встановити правила, на основі яких молодь з РФ у віці 18-25 років могла би подорожувати до Федеративної Республіки Німеччина без віз. Німеччина належить до Шенгенської зони, отже новий механізм автоматично означав би право перебувати на всій її території. Тому необхідною є згода всіх держав, повідомляє Польське радіо.

Це могло би нагадувати правила, що регулюють безвізовий рух для громадян України, Молдови, Грузії та країн Балтії. Як читаємо, розмови про безвізовий рух між ЄС та Росією тривали раніше, а діалог припинився після анексії Криму.

Ідею Берліна критикує польський політолог Пшемислав Журавський вель Ґраєвський, радник міністра закордонних справ Польщі. За його словами, «росіяни вже багато століть охоче їздять на Захід, але вони не перестали бути прихильниками російського імперіалізму».

Така ідея означає велику загрозу країнам Балтії, адже 18-25 років – це вік військової служби. «Уявімо, що до них почали би без віз в’їжджати росіяни такого віку», – наголосив політолог.

Директор Центру польського-російського діалогу і порозуміння Ернест Вицішкєвич заявив, що таким привілеєм не повинні користуватися особи з паспортом анексованого Криму та окупованого Донбасу. А за словами Пшемислава Журавського вель Ґраєвського, така можливість підтверджувала би переконання Росії, що стало основою наступу на Україну 2014 року – що агресію швидко пробачать, а Захід зробить усе, щоб знову притягнути Росію до себе.

«Dziennik Gazeta Prawna» пише, що пропозиція скасування віз молодим росіянам вписується у загальну атмосферу у Федеративній Республіці Німеччина. Прем’єр-міністри східних земель підтримують скасування санкцій проти Росії, а міністр економіки Петер Альтмаєр підписав зі своїм російським колегою документ про «двосторонню економічну співпрацю» й «обмін інформацією». Експерти, пов’язані з німецьким МЗС, планують перегляд політики щодо Росії на другу половину 2020 року, коли Берлін головуватиме в Раді ЄС.

Наші інтереси: 

Розуміти, що Німеччина прагне союзу з РФ. Вибудовувати нові геополітичні союзи і творити союз нової Європи за участі України (балто-Чорноморський союз + Швеція і Велика Британія).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Єжи Тарґальський, згадуваний у статті, вважає, що дуже перспективним є Союз Польща-Румунія-Україна. Про це він писав ще у 2017 році. Хто має час, може почитати і подивитися інтерв'ю з ним. Дуже рекомендую!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Єжи Тарґальський, згадуваний у статті, вважає, що дуже перспективним є Союз Польща-Румунія-Україна. Про це він писав ще у 2017 році. Хто має час, може почитати і подивитися інтерв'ю з ним. Дуже рекомендую!