Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Для вдалої риболовлі: який тип гачка обрати

Кожен досвідчений рибак повинен розбиратися в усіх тонкощах процесу риболовлі та розуміти як правильно використовувати свої снасті.

Важливим процесом підготовки до успішної ловлі риби є вибір оптимального типу гачка, адже всі вони відрізняються своїми властивостями, зокрема кольором, товщиною дроту, формою та номером.

Для того аби правильно підібрати тип гачка, треба визначитись з типом риболовлі, адже гачок для ловлі коропа абсолютно відрізняється від моделі для ловлі коропа або дрібної краснопірки. Перед тим як купити гачки для риболовлі ми розглянемо їх типи та необхідні характеристики які використовуються для вилову умовної дрібної та великої риби.

Характеристики гачків для ловлі коропа

Перш за все гачок повинен бути виготовленим із товстого дроту, що забезпечить впевненість у надійному підсіканні рибини. Такий тип гачка прикріплюють до насадки використовуючи спеціальну волосяну оснастку. Номер гачка повинен відповідати відповідній можливій вазі улову. Найчастіше застосовуються гачки в діапазоні номерів №8-2: чим менше номер тим більше гачок (за міжнародною класифікацією). Особливу увагу слід звернути на гостроту гачка: краща гострота – вища імовірність вдалого підсікання рибини.

Гачки на карася

Карась є невибагливою рибою, яка поширена практично у всіх водоймах, тому важко зустріти рибалку, який жодного разу в житті не ловив цієї риби. Для успішної ловлі карася слід використовувати якісний, зацепистий та міцний гачок. Великий улов може забезпечити лише правильно підібраний номер гачка. Тут краще використовувати номери №5-9 (по радянській нумерації) для рибин масою понад 500 грам. Якщо ви впевнені що у водоймі водиться карасик менших розмірів – використовувати варто №4 (вага рибини в межах 200 грам).

Лайфхак: оскільки карась зазвичай не заковтує наживку повністю, краще використовувати мінімальний розмір гачка. Це збільшить імовірність підсікання риби за жало гачка губою.

Підібрати та купити якісні гачки для риболовлі можна на сайті Master Hooks, який пропонує оптову закупівлю якісних гачків виготовлених з використанням японських матеріалів.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи