Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Для опалення та нагріву води бельгійська полярна станція використовує надлишок "сонячної" енергії

Розташована в Антарктиді бельгійська науково-дослідна станція "Принцеса Єлизавета" використовує надлишкову сонячну електроенергію для забезпечення гарячою водою та опаленням.

 

Для повного забезпечення полярної бази відновлюваною енергією у 2019 році встановили дев'ять вітряних турбін потужністю 6 кВт і сонячну електростанцію потужністю 60 кВт, а навесні 2020-го - п'ять контролерів потужності my-PV. 

«Зелений» енергетичний комплекс забезпечує для полярної станції достатню кількість електроенергії навіть при слабкому вітрі і сонці, пояснюють розробники. «Часто сонячні дні призводили до виробництва надлишкової електроенергії, - зауважують вони. - Щоб краще використовувати її і забезпечити інженерів зручною системою опалення приміщень, нову будівлю гаража обладнали інфрачервоним опаленням».

 

 

З установкою регуляторів потужності AC-Thor і AC-Thor 9S від my-PV дослідники тепер можуть використовувати весь надлишок «зеленої» електроенергії, тому що регулятори потужності вимірюють збільшення частоти у разі надлишку потужності. Замість того щоб обмежувати вихід фотоелектричного інвертора, керуючі потужністю збільшують потужність нагріву до тих пір, поки система знову не буде збалансована. Таким чином, вся енергія повністю використовується.

Дослідницька група на станції принцеси Єлизавети тепер може використовувати надлишкову сонячну електроенергію для нагріву води, внутрішніх приміщень і великих буферних резервуарів. За допомогою тепла у буферах вчені розтоплюють сніг, щоб отримати питну воду.

Станція експлуатується Міжнародним полярним фондом, що базується у Брюсселі. Фонд поставив перед собою мету створити першу повністю нейтральну до CO2 полярну базу. "Експлуатація дизеля не тільки шкідлива для навколишнього середовища, але і дорого обходиться, - говорить Гус Люппенс, інженер, відповідальний за планування системи. -Через великі транспортні відстані літр дизельного палива тут може коштувати до 12 євро". 

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи