Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Депутати узаконили електронні гроші в Україні

Світ:

Верховна Рада прийняла закон щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків в Україні, яким встановлюється, що емітентами електронних грошей будуть банки, при цьому електронні гроші можуть бути виражені лише в гривневому еквіваленті, а контроль за їхнім випуском буде здійснювати НБУ.
Документ передбачає відповідальність за неправомірне використання електронних грошей. Нацбанку надано право встановлювати граничні суми розрахунків готівкою для фізичних та юридичних осіб, а також для фізичних осіб-підприємців. Також надано право Державній податковій службі здійснювати контроль за додержанням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), порядком прийняття готівки для подальшого її переказу банком і за дотриманням встановлених законодавством обов´язкових вимог щодо забезпечення суб´єктів господарювання можливістю розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів.

Раніше Державна податкова служба та НБУ розглядали питання законності існування електронних грошей в Україні. Зокрема зазначалося, що електронні гроші все частіше використовуються шахраями при вчиненні кібер-злочинів. Тому державні органи мають намір приділити особливу увагу цьому ринку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи