Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Депутати парламенту Грузії запропонували обмежити видачу посвідок на проживання для росіян

Категорія:

Депутати парламенту Грузії від опозиції Роман Гоцирідзе та Хатія Деканоідзе запропонували тимчасове припинення видачі інвестиційних та короткострокових посвідок на проживання російським громадянам до кінця 2024 року.

 Як пише Эхо Кавказа, відповідний законопроект уже зареєстровано в парламенті.

Іноземні громадяни можуть подати заявку для отримання посвідки на придбання нерухомості ринковою вартістю понад $300 тис. або інвестування такої ж суми в економіку країни. Гоцирідзе заявив, що короткострокова посвідка надається також при купівлі нерухомості, ринкова вартість якої перевищує $100 тис.

"У зв'язку зі складною соціально-економічною ситуацією в Грузії останнім часом спостерігається масовий відтік грузинських громадян із країни, при цьому в країну в'їжджає велика кількість російських громадян, більшість із яких мають значні фінансові можливості. Із 2022 по червень 2023 лише громадяни Росії купили в Грузії до 10 тис. квартир, що є показником їх довгострокового проживання в Грузії. Вони створюють компанії та крім квартир купують інші види нерухомості, які надалі стають законною підставою для отримання посвідки на проживання. При цьому ціни на нерухомість значно зросли, що ускладнює купівлю та оренду квартири громадянами Грузії", – сказав Гоцирідзе.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі нещодавно виступила за посилення контролю з боку держави над російськими інвесторами, які приїжджають до країни як з Росії, так і з інших країн, наприклад, з Кіпру та Ізраїлю. Крім того, Зурабішвілі заявила журналістам, що завжди категорично блокує заявки на отримання громадянства від інвесторів, що приїхали з Росії.

 

Наші інтереси: 

Нарешті грузини зрозуміли, що пускати на свою (невелику за обсягом) територію, – небезпечно. Щоб не було такого: "Гдє русская бєрьозка – там русская зємля"!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи