Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

День танкіста-2022. Цього року, як ніколи, маємо подякувати нашим танкістам (+пісня)

Категорія:

Щиро вітаємо українських танкістів і дякуємо за службу! Під час боїв у лютому-березні цього року вони відбивали атаки ворога. Зараз вони щодня беруть активну участь у звільненні населених пунктів Херсонської, Донецької, Харківської та Луганської областей.

22091103.jpeg

Фото: Міністерство оборони України

В новій фазі війни тактика застосування наших танків дещо змінилась, пише АрміяInform.

Командир танкового батальйону підполковник Роман Зуй розповідає: "Вважаю, що танк, як і будь-яку зброю, необхідно використовувати по максимуму. Зокрема, наші танкісти багато працюють із закритих позицій. Я сказав би, що це стає основним способом ведення вогню. Під час такої стрільби танки працюють у зв’язці з комплексами БПЛА, не перебуваючи в безпосередній видимості противника і не наражаючи на зайву небезпеку екіпажі. Як показує досвід, стрільба прямим наведенням по опорних пунктах і позиціях противника ведеться здебільшого під час наступальних дій, і в цьому випадку на перше місце виходить налагоджена взаємодія з піхотою. Відпрацювання конкретних цілей, ураження вогневих точок неможливе без стійкого зв’язку, який нині є і працює. У 2014−2015 роках такого зв’язку ми часто не мали".

Командир танкової роти Андрій Як додає: "Ми часто використовуємо танки як маневрену парируючу групу. Під час наступу противника танкові двійки або трійки висуваються на загрожуючу ділянку і прямим наведенням «розбирають» техніку рашистів".

Щодо оснащення танкових частин, то нині серйозну допомогу надають наші союзники – вони передали ЗСУ десятки бойових машин.

Заступник начальника Центрального управління забезпечення наземними системами озброєння Командування Сил логістики ЗСУ полковник Євген Сидоренко каже: "Кожен танк, що надходить від союзників у рамках матеріально-технічної допомоги, оснащуємо динамічним захистом, щоб зберегти життя екіпажів та підвищити бойові спроможності танка. Також за необхідності проводимо ремонт танків, що зняті зі зберігання. Ведемо роботу зі створення технічних хабів з ремонту й обслуговування бронетехніки на території країн-партнерів. Окремо можна визначити трофейну броньовану техніку. Нашими військами захоплено близько сотні російських танків різних типів і модифікацій – Т-72, Т-80, Т-90. Триває процес поетапного ремонту та повернення цих танків у стрій".

 

Наші інтереси: 

Дякуємо нашим військовим за оборону України та захист її від клятих ворогів. Вітаємо танкістів з нагоди Дня танкіста!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Надія Олегівна.
0
Ще не підтримано

Вітаю танкістів з професійним святом!

Коментарі

Зображення користувача Надія Олегівна.
0
Ще не підтримано

Вітаю танкістів з професійним святом!