Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Цінні поради садівникам, городникам

Шановні городники!Весна показала свій характер:вона довела,що цього року прийшла пізно,сонечко виглядало рідко та мало гріло землю,та ще й нічне недавнє похолодання підтвердило,що земля ще холодна.Але багато городників теж мають свій характер,теж вперто доводять своє:саджаю кожного року рано(а декілька років підряд дійсно весна приходила рано)і в цьому році теж посаджу рано.І дійсно,посадили рано в ХОЛОДНУ землю картоплю,деякі і кукурудзу,і гарбузи ,і навіть ОГІРКИ !Хоч сами при похолоданні одягали теплий одяг та обігрівали домівки.А рослини нехай як хочуть,якби самим швидше закінчити посадки та "помити руки",байдуже який буде урожай.Ну що ж посадили......Цінні поради садівникам, городникам

 Мистецтво вирощування капусти
Мистецтво вирощування капусти
 ...

А я хочу звернутись до тих городників,які звикли ДУМАТИ,любити працювати на землі і дбати про свої рослини ,щоб одержувати ГАРНІ урожаї для своєї родини.НЕ ПОСПІШАЙТЕ!!!Ця весна оманлива.Зараз буде тепліше,але грунт швидко не прогріється,потрібно для посадки рослин слідкувати за температурою грунту,а не повітря.Для цього є агротехніка кожної культурної рослини,тобто які потрібні сроки посадки та умови для росту і розвитку рослин.Хочу нагадати про

температурні показники для посадки:

КАРТОПЛЯ-саджати при температурі ГРУНТУ не менше 6-8градусів(по прикметам,коли з'являється листя на березі-сьогодні побачила-з'явилось).При температурі +3 і +30 градусів ріст картоплі припиняється.Найкраща,найоптимальніша температура для росту і розвитку +17-18 до 27 градусів.

Морква при температурі 4-5градусів проростає поволі,при 18-20 градусах проростає через 7-8днів,оптимальна температура 20-22градуси,при 35 градусах припиняє ріст.

БУРЯК-при температурі 4 градуси проростає через 4-5діб,при 15-18 градусах -через 4-5 діб,проростає при 6-8градусах,але найкраще росте при 15-25 градусах.

КАПУСТА-проростає при температурі 4-5 градусів на 12 день,при 11-12 градусах на 3-4день.

ОГІРКИ-болюча тема.Найголовнішою помилкою минулого року у того,хто не мав урожаю огірків ,була рання посадка насіння в холодний грунт.При 0-1 градусі -замерзають.Саджати можна при температурі грунту на глибині 10-12см -------15 градусів----.В період вегетації нижче 16 градусів і вище 33 не відбувається запліднення і не зав'язуються огірочки.

ТОМАТИ-при температурі +8градусів - не ростуть.Насіння проростає при температурі 15 градусів на глибині 10 см.Коли нижче+15 -не цвітуть.Оптимальна температура для росту і розвитку 22-27 градусів.

ПЕРЕЦЬ- вимогливий до тепла.Коли температура нижче 20 градусів взагалі може не прорости,проростає при 20-25 градусах на 8-12день,припиняється вегетація при 13 градусах, при 15 градусах затримується розвиток.Оптимальна температура 20-30 градусів.

ГАРБУЗИ, КАВУНИ так,як огірки.

Отже,любі городники,змінюйте своє ставлення до рослин разом зі змінами природи.

 

город Тетяни Бондаренко

 

 

 

Вдумливо,творчо,з великою любов'ю до землі.Саме так дбає про свій город Тетяна Бондаренко м.Балаклія.Була на екскурсії на її осінньому городі.Що сказати-я в захваті.

Опубліковано Екатериною Павленко Неділя, 15 листопада 2020 р.

 

#пермакультура_в_Україні #пермакультурний_город #блочно_модульний_город

Блочно-модульний город Олександра Савіна

 

 

 

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи