Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Цікаві факти про вишуканий напій - каву

Інколи людям хочеться зустрітися із давнім другом або ж сходити в затишне місце зі знайомим, знайомою, та насолодитися спокійною розмовою за чашкою кави.

Саме такий відпочинок та живе спілкування приносять естетичне й моральне задоволення. Крім того, смачна кава і вишукані смаколики тільки сприяють гарному настрою та дозволяють повністю відчути магічну атмосферу обраного місця.

Усі погодяться, що головною в такому разі є людина, з якою планується зустріч. Однак споживання справжньої і смачної кави привносить щось особливе під час спілкування з іншими. Кава – це вишуканий напій, який споживають сотні мільйонів людей в усьому світі. ЇЇ п’ють вранці, увечері і впродовж всього дня. Цей напій став популярним завдяки своїм унікальним споживчим характеристикам. Споконвіку каву готували, вирощували й споживали різними способами. Також навколо цього напою ходили різні чутки, розмови та думки, які й породили багато фактів про каву.

Серед безмежного різноманіття таких фактів найбільш цікавими є наступні:

  1. Близько 70% споживачів кави віддають перевагу сорту Арабіка в зерновому виді, а решта – сорту Робуста. Виробники швидкорозчинної кави часто змішують ці сорти, однак вони є різними за своїми характеристиками. Арабіка має більш м’який і приємний смак, містить менше кофеїну, коли Робуста є більш гіркою та містить більше кофеїну.
  2. Кава допомагає позбавитися від головного болю при похміллі. Вона блокує концентрацію речовин, що викликають біль, однак не варто споживати каву надмірно – достатньо буде випити одну чашку.
  3. З кави можна заварити чай. Його роблять не з самих кавових зерен, а з листя кавового дерева. Такий чай не є міцним, однак має насичений смак без звичайної чайної гірчинки. Він містить менше кофеїну і більше антиоксидантів, аніж звичайний чорний чай.
  4. Найдорожчу каву виготовляють із екскрементів слона. Вона коштує 1100 доларів за кілограм, а невелика чашка обійдеться в 50 доларів. Зерна, котрі обробляються в шлунку слона, мають насичений і м’який смак без кавової гірчинки. Також на їх смак впливають банани та цукрова тростина, котрими харчуються слони.

Цікаві факти про каву краще читати за чашкою кави у якомусь затишному містечку або у себе вдома. Придбати цей напій можна практично всюди. Зручним та швидким способом буде замовити каву в інтернет-магазині. Наприклад, оптовий магазин LV kava має багатий асортимент кави від вітчизняних та зарубіжних виробників. Задоволеними клієнтами цього магазину є власники кав’ярень та схожих закладів і звичайні обожнювачі цього напою. Крім того, LV kava пропонує клієнтам різні сорти чаю, бакалію і кондитерські вироби, які з кавою смакують ідеально.

Забезпечити себе та своїх рідних можливостю насолодитися чашкою кави із смаколиками вранці або ж будь-коли впродовж дня зовсім легко. Замовивши все необхідне швидко в одному місці, поціновувачам кави не потрібно буде перейматися про наявність кави, чаю вдома. Вони просто будуть насолоджуватися цим напоєм під час прочитання цікавих фактів про нього.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи