Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 13
  • Переглядів: 15

Цікава українська музика

Багато цікавої класної української музики. 

Зміст

  Хорошу музику можна слухати вічно. 


 

 

Проект ZITKANI народився на світ після того, як його ідеолог та вокалістка Валентина Левченко полетіла на музичний ретрит до Бразилії і повернулася звідти іншою людиною. У віці 35 років вона звільнилася з великої металургійної компанії, в якій зробила кар’єру в HR, і поступила на річний курс по вокальній імпровізації All The Way In. Його автор і вчитель — відома в джазових колах співачка Rhiannon, постійна учасниця команди Боббі Макферріна. Під час його літнього візиту до Львова на Leopolis Jazz Fest вона запросила Валентину бути ко-тренером курсу в наступному році.

Під час навчання на All The Way In Левченко познайомилася з іншими студентами, з якими навіть організувала міні тур з 10 концертів по Західному узбережжю США і Канади. А ще дала свій перший сольний виступ в маленькому бразильському клубі і подружилася з місцевими музикантами. Наступний крок — запис власної музики — був неминучим. Валентина почала викладати вокальну свободу і її бентежило, що як вчитель вона говорить про різні техніки, але не застосовує їх у своїй творчості. До того ж, за рік глибокого занурення у світ імпровізації, подорожей по світу і тісної колаборації з музикантами в голові накопичилося стільки музики, що її просто потрібно було якось зафіксувати.

Не зумівши знайти однодумців в рідній країні, Валентина згадала про талановитого музиканта і аранжувальника Кіко Войські, з яким познайомилася в Бразилії, і запропонувала йому попрацювати разом. Вони забронювали студію на місяць і взялися за справу. До того моменту Левченко вже розуміла, про що хоче заспівати. Зіткнення з різними культурами і людьми сформували в ній чітке відчуття власної ідентичності, розуміння того, чим ми як нація відрізняємося від інших. З лірикою Валентині допомогла її подруга, українська поетеса Міріам Драгіна. Вона написала 3 сильних тексти, а на додачу до них Левченко вибрала 3 українські народні пісні.

Далі почалася робота з Кіко. Він привернув до запису інших музикантів — свого брата близнюка Еда, який виконав партії на мандоліні, перкусіоніста та акордеоніста. А Валентина знайшла місцевих співачок, які вивчили слова українською, і 20-річну дівчину, що виконує бітбокс. Через місяць задуманий план реалізувався сповна. Дружною компанією вони записали міні-альбом, яким можуть пишатися. Такого ви ще точно не чули. Це традиційний український фолк, зіграний музикантами, які нічого не знають про українську музику, на бразильських і африканських інструментах на кшталт берімбау, мріндангі, пандерао де бойі, конго і багатьох інших.

У семи з половиною піснях, які увійшли в підсумковий реліз під назвою «Береги», криється маса шарів і тонких деталей. Так, наприклад, в пісні «Вітри» звук вітру створюється за рахунок акордеона, який то надувається, то здувається. Там же класичний бразильський інструмент для капоейри берімбау, мандоліна та контрабас вступають на одній ноті, навіть незважаючи на те, що берімбау практично неможливо змусити звучати так, як хочеться. Закриває альбом пісня «Колискова» — результат чистої імпровізації в студії, записана всього за два дубля.

Проект ZITKANI — це музика не для чогось, це музика як підсумок. Підсумок планомірного духовного росту, глибокого розкриття себе і безкорисливої творчої синергії. Варто відзначити, що всі музиканти взяли участь у записі абсолютно добровільно. До того ж, якимось дивом Валентині вдалося через краудфандінг платформу зібрати потрібну для закінчення процесу суму грошей лише за 10 днів. Допомога прийшла від 130 людей з 19 країн. Що ще раз підтверджує: коли ти чогось дуже хочеш — ніяких кордонів не існує!

Міні-альбом «Береги» записаний на студії 185 Apodi в Сан-Паулу. Зведення та мастеринг — теж справа рук бразильського звукоінженера з великим досвідом роботи з world music. Реліз виходить 13 грудня на лейблі Mnogo Vody і буде доступний для скачування і прослуховування в усіх магазинах.

 
ZITKANI – Береги

Придбати

Підтримати «Нотатки»

Інші Нотатки:

Гайдамаки – Осінь Літу НасниласьГайдамаки – Осінь Літу Наснилась… (Сингл) Onuka – VidlikOnuka – Vidlik (EP) Ptakha – Ізпрежди вікаPtakha – Ізпрежди віка (Сингл) ТаРута – Любов і МузикаТаРута – Любов і Музика (Сингл) GG ГуляйГород – ВасилихаGG ГуляйГород – Василиха (Сингл) Аркадій Войтюк – АмнезіяАркадій Войтюк – Амнезія (Сингл) Torban – СонечкоTorban – Сонечко Сходить (Сингл) Blooms Corda – Fog LavenderBlooms Corda – Fog Lavender (Альбом)

1 відгук

Ганна

23.12.2019 at 10:49

Не знаходжу слів, щоб описати свої почуття. Слухати можна вічно.

4444444444444444444446666666666666666666666666666666666666666666

 

 

 

Про реліз: https://notatky.com.ua/zitkani-berehy/ Більше української музики: http://notatky.com.ua/ua-muzyka/

 

 

 

skrypin.ua​Добірка української музики: https://apple.co/37b6DGj

skrypin.ua​Добірка української музики: https://apple.co/37b6DGj

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
музика
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Лише один плейлист має 10 годин української музики, стверджує Роман Скрипін у відео "Війна за розкладом. ..."

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Лише один плейлист має 10 годин української музики, стверджує Роман Скрипін у відео "Війна за розкладом. ..."

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.