Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Ці слизняки вважають себе крутими

Категорія:

Світ:

Україна вивезла до Росії понад 50 кг високозбагаченого урану в рамках домовленості зі США, досягнутої Віктором Януковичем, який пообіцяв, що до квітня 2012 року Україна позбудеться всього свого високозбагаченого урану.

Як передає агентство Асошиейтед Прес, таємну операцію з вивезення урану, якого досить для створення двох атомних бомб, було завершено у четвер.

В українському МЗС повідомили, що останній вантаж урану був доставлений до Москви спеціальним рейсом з Харкова, де він зберігався у Харківському фізико-технічному інституті. За повідомленнями, уран також вивозили з Києва та Севастополя.

Віктор Янукович під час саміту з ядерної безпеки у США у квітні 2010-го погодився, що Україна віддасть свій високозбагачений уран в обмін на фінансову й технічну допомогу.

За даними Гарвардського університету, у світі є близько 1,6 млн. кг високозбагаченого урану і понад 226 кг плутонію, з якого можна виготовити 200 тисяч одиниць атомної зброї.

Наразі у світі є понад 23 тисячі ядерних боєголовок.
 

Наші інтереси: 

Відновлення Україною ядерного потенціалу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи