Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чим більше військовозобов'язаних втече з Росії за кордон, тим менше піде служити – Ейдман

Категорія:

Багато українців вважають, що притулок росіянам, які тікають від мобілізації, давати не треба. Не всі, хто тікає – щирі противники війни, а ті, хто справді проти, хай краще у Росії протестують.

Я також так вважала. Але, думаю, є сенс в тому, що пише Ігор Ейдман, який вважає, що надання притулку в цьому випадку – не нагорода за хорошу поведінку і правильні погляди, а військова необхідність.

Захід може зірвати чи принаймні сильно ускладнити мобілізацію в Росії, надаючи ухилянтам та дезертирам притулок. Кожен, хто втік від мобілізації, – це мінус один озброєний вбивця в російській армії, тобто врятоване життя українця, якого він міг убити.

Є побоювання, що разом із ухилянтами за кордон проникнуть путінські агенти. Проте агенти російських спецслужб і так табунами пасуться на Заході, мають "правильні паспорти" і саме у них немає жодних проблем із перетином європейських кордонів.

Лазівок для втечі з Росії поки що досить багато. Широкомасштабна операція "притулок тим, хто відмовився вбивати" могла б завдати серйозної шкоди мобілізаційним можливостям армії країни-агресора.

В інтерв'ю Главреду Ігор Ейдман розповів про те, як Путін може використати референдуми на окупованих територіях, чи готовий він застосувати ядерну зброю проти України і як на це реагуватимуть нечисленні союзники РФ.

Чому мобілізація прискорить крах путінського режиму, чи можлива нова війна з Україною після відходу Путіна від влади, а також про те, як російські еліти виправдовуватимуться за вчинки Путіна перед цивілізованим світом.

Росія вирішила проводити "референдуми" заради особистої примхи Володимира Путіна. Для цього у Путіна були як об'єктивні, так і суб'єктивні причини.

"Об'єктивні полягають в тому, що російське суспільство вже почало втомлюватися від війни й не бачить в ній ніяких успіхів. Навпаки, починаючи з контрнаступу українців у Харківській області, почало помічати поразку. І навіть "партія війни" вже почала пред'являти претензії Путіну в тому, що він недостатньо послідовно й ефективно цю війну веде. І в цій ситуації голодним крові потрібно кинути якесь видиме досягнення. А з їх імперіалістичної точки зору розширення кордонів Росії – це однозначно позитивне явище, що вони й вирішили продемонструвати", – зазначив Ейдман.

2018 року Ігор Ейдман пояснював, чому працює путінська пропаганда, а у 2017 році – чому Західна еліта співпрацює з міжнародними злочинцями (тобто з росіянами).

Нагадаю, Ігор Ейдман – російський соціолог, публіцист, переїхав в Німеччину 2011 року (тобто "хороший росіянин":)

Наші інтереси: 

Аналізуємо небезпеки "часткової мобілізації" у РФ, яку оголосив Путін 21 вересня.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи