Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 25
  • Переглядів: 25

Чи варто вірити снам, що не від Бога?

Якщо більша частина наших сновидінь – не що інше, як безладна гра уяви, то вірити таким сновидінням, як одкровенням, і цією вірою керуватися в житті – значить обманювати себе. Необхідно пам’ятати, що від Бога (колективної сутності, від слова "багато"), від Якого й посилаються сновидіння, надаються і засоби до того, щоб дізнатися їх походження. Тому краще з терпінням дочекатися особливих напоумлень від Бога, щоб упевнитися в істині видінь, що посилаються від Нього уві сні.

Про те, що можна вірити снам лише від Бога, попереджають богослови, які здавна приділяли чималу увагу снам і сновидінням. Вони закликають навчитися розрізняти сни, що посилаються Богом і підкиданні дияволом (брехуном). У Біблії сказано:

«Бо Бог промовляє і раз, і два рази, та людина не бачить того: у сні, у видінні нічному, коли міцний сон на людей нападає, в дрімотах на ложі, тоді відкриває Він ухо людей, і настрашує їх осторогою, щоб відвести людину від чину її, і Він гордість від мужа ховає… (Йов 33:14-17).

Сновидіння відносяться до нашого внутрішнього життя. Спляча людина рідко сприймає враження зовнішнього світу. Ця відчуженість робить її душу доступною впливу світу невидимого. Преподобний Микита Стифат, учень преподобного Симеона Нового Богослова, розділяє сновидіння на три види: прості сни, сни зору і одкровення.

Ознака простих снів: вони не перебувають в розумі незмінними, але часто змінюються з одного предмета в інший. Від таких снів не буває ніякої користі, і самі вони після пробудження забуваються, тому уважні до себе люди повинні їх зневажати.

Ознаки снів зору: вони бувають незмінні, що не перетворюються з одного в інше, але залишаються відображеними в розумі в продовження багатьох років і не забуваються; вони показують події майбутні або їх завершення в майбутньому. Від розчулення або страху від таких видінь може бути душевна користь для того, хто зоряного сновидіння удостоюється, бо вони приводять у трепет і нарікання. Тому такі сни слід вважати великою подією.

Прості сни бачать люди, схильні до обжерливості й інших пристрастей (гобіти і гноми). Через похмурості їх розуму їм уявляються і навіюються різні сновидіння від бісів (паразитичних програм).

Сни зору ж бувають людям, які очищують свої душевні почуття, які через зриме в сновидінні призиваються до осягнення речей Божественних і до більшого духовного сходження. Сни зору, за особливим Промислом Божим, можуть бачити і люди, на перший погляд не підготовлені до цього (люди і арії).

Приклади сновидінь, що посилаються від Бога, досить численні в Святому Письмі. Навіть язичники, як, наприклад, єгипетський фараон і його царедворці, Навуходоносор, дружина Понтія Пілата, отримували уві сні одкровення від Бога. Одні з цих сновидінь надсилаються для напоумлення людей, для збудження в них почуття покаяння і спрямовані, власне, до совісті, інші – для застереження їх від небезпеки або від нерозсудливого вчинку.

Що ж стосується третього виду снів – одкровень, то вони вкрай рідкісні. Одкровення бувають людям досконалим, чинним силою Божественного Духа, які довгою і крайньою стриманістю, і подвигами, і працями досягли ступеня Пророків (ельфів).

Як можна дізнатися, які сновидіння надсилаються від Бога?

За якими ознаками можна відрізнити їх від звичайних сонних мрій? Надприродні сни дають про себе знати сильним враженням на душу, яке незгладимо зберігається по пробудженні. У людях благочестивих вони виробляють радість, деяке сердечне горіння, подібне тому, яке зазнали від бесіди зі Спасителем Ісусом Хрестом Його учні, які йшли з Ним у Єрусалим.

Є й інші ознаки відмінності снів надприродних від звичайних

Не поширюючись про них, зауважимо тільки, що не треба поспішати з рішучим висновком про походження того чи іншого сну від Бога. І диявол (паразитична програма), перетворюючись в світлого Ангела (нашого побратима), може іноді зваблювати баченнями недосвідчених. Гріха(помилки) не буде, якщо хтось, побоюючись принади і смиренно усвідомлюючи себе негідним видіння від Бога, не прийме їх до часу за істинні; біда буде, якщо він повірить помилковому баченню і буде думати про свою гідність. Необхідно пам’ятати, що від Бога (колективної сутності, від слова "багато"), від Якого й посилаються сновидіння, надаються і засоби до того, щоб дізнатися їх походження. Тому краще з терпінням дочекатися особливих напоумлень від Бога, щоб упевнитися в істині видінь, що посилаються від Нього уві сні. Слід також в подібних випадках звертатися до поради досвідчених у духовному житті людей, аріїв і ельфів.

Якщо більша частина наших сновидінь – не що інше, як безладна гра уяви, то вірити таким сновидінням, як одкровенням, і цією вірою керуватися в житті – значить обманювати себе.

Однак чимало людей, особливо серед жінок, які в сонних привидах бачать велику мудрість і або самі тлумачать їх у добру чи погану сторону, або звертаються до інших, більш «досвідчених» у цій справі. В тлумачах ж, зауважимо, ніколи не буває недоліку. З безлічі тлумачень інше, може бути, випадково виправданим на ділі, і цього для багатьох буває достатньо, щоб надалі визнавати знаменним всякий сон.

Отже, при безладності більшої частини наших сновидінь бачити в них деякий вказівку на майбутнє несправедливо.

Але в сновидіннях, позбавлених пророчого значення, не можна відкидати морального. У справі духовного самовипробування вони служать чималою для нас підмогою. Сновидіння бувають такі, яке наше серце. І тому по них можна судити, здебільшого вірно, про наш моральний стан.

У людини безтурботної, відданої пристрастям, вони завжди нечисті, пристрасні.
У людини, яка звернулася на шлях істини й ревнує про очищення серця, вони бувають то хороші, то погані – дивлячись по тому, що візьме перевагу, а іноді – яким засне.

У міру очищення серця очищаються і сновидіння, так що у святих і досконалих вони бувають в основному продовженням їх бадьорої діяльності.

Пам’ятаймо, що сни бувають трьох родів:

  1. Від Бога (колективної сутності) і Ангелів (побратимів наших) – таким снам треба вірити;
  2. Від нечистої сили (паразитичних програм) – таким снам вірити не повинно;
  3. Від нас самих (втілених божественних сутностей) – таким снам теж вірити не повинно. Іноді буває, що уві сні наша душа що-небудь передчуває, але в цьому випадку треба бути дуже обережними.
Наші інтереси: 

Пізнавати природу снів. Пізнати світобудову створену Гравцями і усвідомити правила Гри.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Якщо божі знаки до мене приходять у сні,а не у бадьорому стані,значить зі мною в реалі щось не так.Виходить що те,що заважає контакту,під час сну просто виключається.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Златояр Забава.
0
Ще не підтримано

Цитата:
У Біблії сказано:

То що, далі віримо жидівському Танаху ?
Здається тут пропагується аріанство, а не іудаїзм.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А хіба Біблію не склали по шматочках із вкраденої і роздертої древньої мудрості світу? Намішали ті пазли - це точно, але викинути їх, бо розуму не вистачає їх зібрати вірно, то дуже по задумах противників арійства.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Якщо божі знаки до мене приходять у сні,а не у бадьорому стані,значить зі мною в реалі щось не так.Виходить що те,що заважає контакту,під час сну просто виключається.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А це гарна думка, друже!

Явсе Світ каже:
Якщо божі знаки до мене приходять у сні, а не у бадьорому стані, значить зі мною в реалі щось не так. Виходить що те, що заважає контакту, під час сну просто виключається.

Справді, якесь перевертання... Тут варто задуматися, що в такому разі є реалом, а що сном. Мабуть, ще є проміжний стан - усвідомлене сновидіння, ясновидіння, усвідомлення, що ми в Грі Життя, де сон і реальність мають дуже тонку грань-мембрану. Для святих вона дууууже тонка, можна сказати "проникна" і для них не існує "сну" чи "реальності".

Цитата:
Сновидіння бувають такі, яке наше серце. У міру очищення серця очищаються і сновидіння, так що у святих і досконалих вони бувають в основному продовженням їх бадьорої діяльності.

Ця цитата стає ще зрозумілішою після слів друга Ігора ("Еlf-1: Перетворююча Матриця Живого Слова «Чистота людських тіл» (тільки для аріїв)"):

Ігор Каганець каже:
Коли в людини гарний настрій, то вона посміхається. Настрій – причина, посмішка – наслідок. Проте працює і зворотна закономірність: коли людина посміхається, то в неї поліпшується настрій. Це ази психології – див: Живе Слово: функція перетворення.
Цей фундаментальний ефект застосовуємо для набуття боголюдських якостей. Закономірність така:
1) відкриття зв’язку з Богом ліквідує сумніви, отже –
2) ліквідація сумнівів відкриває зв’язок з Богом.

Значить читаємо так:
1 - У міру очищення серця очищаються і сновидіння, отже -
2 - У міру очищення сновидіння очищаються і серця.

Га! Як вам, любі соколійці?! ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

1. Ельфам сняться прекрасні сни, отже
2. набуваючи прекрасних снів, ми стаємо ельфами.

Це до теми "Культура снобачень Золотої ери".

Арсен Дубовик каже:

Значить читаємо так:1 - У міру очищення серця очищаються і сновидіння, отже -
2 - У міру очищення сновидіння очищаються і серця.
Га! Як вам, любі соколійці?! ))

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!