Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чотири міфи про вогнепальну зброю

Світ:

Періодично доводиться читати, як генерали МВС, різні депутати і члени спортивних стрілецьких асоціацій заявляють: "Населенню зброю давати не можна!"
Зазвичай такі заяви робляться зі зверхністю, пихою, щоб підкреслити, що сам заявник стоїть набагато вище якихось "домогосподарок і пенсіонерів", а тому має право не тільки мати зброю, а ще й відмовляти в цьому праві іншим.

Спробуємо розібратись з чотирма найбільш поширеними в Україні міфами про вогнепальну зброю:

В Україні нема вільного обігу вогнепальної зброї.

Це неправда. Згідно 622 наказу МВС, який в Україні виконує роль Закону про зброю, кожен громадянин України з 21 року може придбати гладку вогнепальну зброю, а з 25 років - нарізну.

В Україні нема вільного обігу короткої вогнепальної зброї. Поки що коротку зброю купують, як "наградну", тільки різні спритники. Але це питання має вирішитися з прийняттям Закону про зброю.

Вогнепальна зброя - це дорого.

Це неправда. На сьогодні помпову рушницю можна придбати за близько 2100 грн., радянський нарізний карабін КО-44 (вживаний) - близько 1500 грн. За 5000 грн. вже можна пошукати непогану мисливську гвинтівку якоїсь американської фірми.

Вогнепальна зброя - це небезпечно.

Знов брехня. Не більш небезпечно, ніж автомобіль чи бензопилка. Прості правила безпечного поводження зі зброєю може опанувати кожен.

Закон забороняє використання зброї для самооборони.

І це неправда. Про це вже писалося: "Вогнепальна зброя для самооборони".

Отже, володіння вогнепальною зброєю для громадянина України - питання тільки психологічної готовності і певної кількості грошей. Зважуйтесь, збирайте гроші і купуйте.


Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи