Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 172
  • Переглядів: 187

Чорне Сонце

Багато людей, ходячи кожного дня під Сонцем, задавали собі питання: чим воно є насправді. Нині про Сонце можна знайти багато різноманітної інформації. Йому присвячено багато праць та навколо нього проведено безліч наукових досліджень. В нинішній вік прогресу люди досягли таких знань та зробили стільки наукових відкриттів, що мабуть вже нема чого досліджувати. Але не все так просто, як нам хотілося. 

 Завдяки Сонцю ми, земляни, отримуємо світло і тепло, саме воно дає нам життя та енергію.

Науковці зазначають, що Сонце є типовою жовтою газовою зіркою серед багатьох мільярдів інших у нашій Галактиці. Воно є величезною сяючою газовою кулею,  всередині якої протікають складні процеси і в результаті безперервно виділяється енергія.

Із Сонцем пов’язані різні вірування та релігії народів світу. В одних вченнях зазначається, що воно є нашим Богом, а в інших - оком Бога, а в християнстві Святого Духа, зокрема, зображають на фоні Сонця... Цікаву інформацію про Сонце написано в книзі Джонатана Блека «Таємна історія світу», де автором проводиться думка про те, що саме із Сонцем були пов’язані всі релігійні пророки та провідники людства, які приходили на землю для її спасіння.

Із Сонцем пов’язано багато звичаїв та язичницьких вірувань українців, які відображені в археологічних знахідках, починаючи від часів Трипілля і закінчуючи нашим часом. Його знаки можна побачити на українському народному вбранні, посуді, писанках, інтер’єрах будинків тощо. Наші предки знали щось цікаве про Сонце і пов’язували із ним все своє життя. Не даремно ж їх називали сонцепоклонниками.

Нині звичаї відроджуються і у все більшого кола людей проявляється інтерес до своєї рідної культури. Людям також стає цікавою і тема Сонця. Вони починають задавати питання, а чому саме Сонцю поклонялися наші предки? Гадаю, що нині Сонцем цікавиться багато людей.  

Тема Сонця цікавила завжди і мене. Я його обожнюю ще із самого дитинства, люблю знаходитися під ним, і коли воно ховається в хмарах, то почуваю себе некомфортно. Як тільки воно вигляне із хмар, так і радість піднімається, так і хочеться одразу підставляти під нього своє обличчя,  дивитися на нього і милуватися його божественною красою та насолоджуватися його теплом.

Ніколи не забуду, як рік назад Сонце весь час супроводжувало нашу Революцію гідності над Майданом Незалежності. Саме у той час я виношував ідею, що нам, українцям, потрібно повернутися до сонячного жовто-блакитного прапору, який був прапором Української Народної Республіки і повинен стати початком змін та оновлення в Україні. І тоді я помітив, що всі недільні віча, коли на Майдані збиралася велика кількість людей, проходили в сонячні теплі дні.

У мене виникло враження, що Сонце немов посміхалося людям і простягало їм свою руку, піднімало їм дух і надавало натхнення на перемогу та майбутнє України. Я любив фотографувати Сонце над Майданом під час віче і періодично  знімав його на свій фотоапарат. А одного разу спробував поглянути, як Сонце буде виглядати на камері мого мобільного телефону, який мені дістався досить випадково після таємного зникнення попереднього. Але як кажуть нічого випадкового у цьому світі не буває.  

І ось після побаченого я був приголомшений - Сонце на моїй мобілці мало темний чорний колір. Мені стало цікаво, чому воно таке і я почав його досліджувати та періодично знімати як над Майданом, так і в інших місцях.

Воно мало темний колір, а при збільшеннях його у кадрі можна побачити синім ультрафіолетовим. За чорним Сонцем знаходиться велике за розміром світло білого-жовтого кольору, немов друге Сонце, яке періодично спалахує. Воно схоже на Божественне Світло, про яке можна прочитати у релігійних книгах.

Після свого відкриття я став шукати інформацію про чорне Сонце. В Інтернеті знайшов декілька відео, на яких Сонце має чорний колір. Окрім цього мені було цікаво, а чи можуть людські очі бачити Сонце чорним. Я почав дивитися на нього і побачив, що воно дійсно є таким, навіть темно-синім. Я споглядав Сонце спочатку з ранку, а потім в інший час. Коли Сонце тільки сходить, воно ще не є чорним, а стає таким після того, як починає палити і споглядати його вже не можливо, оскільки можна отримати сильний опік очей. Але мої очі адаптувалися до Сонця і нині можу на нього дивитися в любий час дня і сліпну. При любій можливості стараюсь дивитися на нього. Навіть лікарі кажуть, що людина повинна підставляти своє обличчя під Сонце хоча б 20 хвилин в день. 

Моя зацікавленість щодо вивчення Сонця з кожним днем все більшала. Я почав збирати матеріали в Інтернеті та книжки, у яких є хоча б якась інформація про Сонце. Мені хотілося розібратися, чому Сонце має два кольори і чим воно є в дійсності, а не таким, як про нього дають інформацію науковці.

Своїм спостереженням я знайшов підтвердження у працях,  написаних як в давні часи, так і в наш час. Наприклад, ще давні філософи Прокл, Платон, Філон, Плотін виношували у своїх працях ідею про два сонця та їх взаємозв'язок, де видиме Сонце є відбивачем істинного Сонця-джерела. Про два сонця зазначали у своїх працях і алхіміки. Так, відомий алхімік Парацельс даних уявлень писав: «Є Земне сонце, яке є причина всього тепла, і всі, хто може бачити, бачать Сонце, а ті, хто сліпі, можуть відчувати його тепло. А є Вічне Сонце, яке є джерелом всієї мудрості, і ті, чиї духовні здібності розбуджені до життя, побачать це Сонце і будуть усвідомлювати Його існування, але ті, хто не досяг духовної свідомості, все ж можуть відчути Його силу через внутрішню здатність, яка зветься Інтуїцією».

Думку про два Сонця підтримували також розенкрейцери і тамплієри. Франц Гартман в трактаті «Секретні символи розенкрейцерів» визначає алхімічне Сонце як «Символ мудрості, Центр Сили або Серце речей. Сонце є цент енергії і сховище сили. Кожна жива істота містить усередині себе центр життя, який може вирости до Сонця. У серці відроджена божественна сила, яка обігрівається Світлом Логосу, виростає в Сонце, яке освітлює його розум». Далі цей же автор додає: «Земне Сонце є образ або відображення невидимого небесного сонця; перше є областю Духа, в той час як друге – областю Матерії; але останнє сприймає свою силу від першого». Друге Чорне Сонце можна побачити поруч із нашим Сонцем на іконографічних зображення культур Давнього Шумеру та Вавилону.

Цікаву думку про Чорне Сонце виклав алхімік Арнальд із Вілланови у трактаті «Рожевий кущ філософів»: «Серце наше перебуває в тривозі, поки ми не повернемося до Нього (до Божества), бо вища сутність елементів возноситься до Вогню, який вище зірок. І ми вийшли від Нього, з повним правом можемо сподіватися на повернення до Нього, єдиному витоку всього сущого».

Деякі окультні секрети буття двох сонць розкрила у своїй праці «Викрита Ізіда» відомий езотерик і теософ, наша землячка Олена Блаватська: «Стародавні філософи не рахували сонце безпосередньою причиною світла і тепла, а вважали тільки посередником світла, через яке воно проходить на шляху до нашої сфери. Тому єгиптяни звали сонце «оком Озіріса», який сам був Логосом – Первонародженим або світлом, явленим світові, сетом, «який є розумом і божественним розумом Непроявленого»...

Геркулес також є Сонцем – небесної комори вселенського магнетизму або, скоріше Геркулес є магнетичним світлом, яке пройшовши свій шлях через «відкрите око неба», вступає в області нашої планети і, таким чином, стає нашим «Творцем». Геркулес, відважний титан, проходить дванадцять важких праць. Його називають «Батьком Всього» або «самонародженим» («autophues») ... Всі сонячні боги, зі своїм символом, – видимим сонцем, – творці тільки фізичної природи. Духовне є творіння Найвищого Бога, Бога Прихованого, Центрального, Духовного СОНЦЯ і його Деміурга – божественного Платона і божественної мудрості Гермеса Трисмегиста – мудрості, що виходить із Улома і Кроноса».

В своїй праці «Таємна Доктрина» у розділі «Сонячна теорія» Олена Блаватська надає думку про буття двох сонць: Сонця-джерела і рефлекторного-сонця: «... Окультна філософія заперечує, що Сонце є кулею в стані горіння, але просто визначає його як світ, як сферу, що світиться, позаду якої знаходиться справжнє Сонце, і що видиме Сонце – тільки відображення справжнього, його оболонка ... Видиме ж Сонце є лише прорубане вікно в істинному сонячному чертозі і присутності, і через яке, тим не менш, видна без спотворення внутрішня робота».

З цих уявлень наших попередників можна підсумувати, що є два сонця - матеріальне і духовне. Матеріальне видиме людськими очими Сонце є відбивачем світла невидимого Духовного Чорного Сонця, яке є істинним джерелом життя, світла та істини. Зазначу, так як я бачу Сонце чорним, а за ним знаходиться світло, то можна зробити висновок, що сонце є холодним і абсолютно чорним, яке переводить в тепло та світло невидимі трансцендентні промені із свого зворотного боку реальності і відбиває їх на землю.

Мабуть, дійсно за зовнішньою езотеричною оболонкою багатовікового сонцепоклонництва лежить приховане, воістину езотеричне пізнання про Чорне Сонце із його загадковою енергію Vril. Це знання було доступне тільки для посвячених, обраних, здатних вмістити в себе фіолетове випромінювання, для здобуття Вищого «Я», шляхом трансмутації людської самості у вищу самість Мага та Надлюдини. Оповідачі стародавніх Вед, індуські і тибетські гуру, давньогрецькі філософи і містики, середньовічні європейські алхіміки і масони, окультисти і адепти таємних орденів намагалися осягнути в своїх лабораторіях, молитовнях і храмах таємниці цього прихованого для людей Світила і приборкати його енергію для зміни не тільки самого себе, а й усієї землі і навіть космосу.

Про Чорне Сонце написана цікава праця Романа Лебедєва «В променях Чорного Сонця». Також цій темі приділено увагу в праці Менлі Палмера Холла «Енциклопедичний виклад масонської, герметичної, кабалістичної і розенкрейцерівської символічної філософії». 

І наостанок зазначу, що чорному Сонцю присвятили свою газету бійці полку особливого призначення «Азов», які в польових умовах в зоні АТО випускають газету «Чорне сонце». В газеті про символ Чорного Сонця зазначається наступне:

«Чорне Сонце — це сакральний солярний символ, який є дуже ємнісним за змістом. Це староруський (давній Український) знак, що означає процес знищення всього ворожого, старого і хибного та силу і волю до оновлення та переродження.  Є інша версія його походження: Чорне Сонце — це короткий період року у давній Українській традиції, коли вода набуває особливих життєдайних якостей. Це відбувається зазвичай вночі, коли сонця немає на небі, але, оскільки живильні властивості завжди асоціювалися із Сонцем, наші предки прозвали цей час Чорним Сонцем. У ньому немає натяку на ідеології фашизму або нацизму. Це традиційний символ Українців та деяких інших етносів. У давнину цей знак тривалий час був виключним атрибутом жрецької касти, його використання у побуті було неприпустимим. У широкий вжиток цей символ проникнув кілька тисяч років тому, але на те була гостра потреба. Його унікальна животворча енергетика покликана допомогти людям вистояти в суворі часи. Нині символ Чорного Сонця знаменує силу і волю Українських націоналістів як оборонного щита цілої Української нації до самовідданої боротьби проти дикого і спраглого до крові московського ворога».

Відео та фото знятого мною Сонця можна переглянути в Інтернеті у Фейсбуці на моїй сторінці або в ю-тубі:

https://www.youtube.com/channel/UCl2zu1aD4TVl4uNwCyVevfQ     

Леонід Коваленко

Тел. 097-221-11-09   095-475-78-63

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Солце
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чорне Сонце-це джерело пульсацій Життя.Через Пульсацію, Його проміння здається кривим,а часто навіть бере форму РУН..Це коди Великої Мудрості,які повинен розшифрувати і прочитати просвітлений розум просвітленої людини...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Щось линк на Ютуб неправильний або автор видалив звідти свій обліковий запис. :(

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

А як вам така інформація Гігантське НЛО біля Сонця?

Можливо справді Сонце це величезний «ядерний реактор». А Чорне Сонце це «споруда реактора», в якій і відбувається «процес горіння». «Споруду реактора» ми тому й не бачимо, що світло Сонця занадто яскраве. Логічно припустити, що «споруда реактора» (Чорне Сонце) є ходоною, тому на ньому може перебувати «обслуговуючий персонал».

P.S. Деякі визначення взяв в лапки, тому що вони матеріальні і лише приблизно позначають предмет чи явище.

P.P.S. Інформація за 24 березня 2015 року Ось сайт, на який посилаються у видиві, але як там знайти світлини за відповідну дату я щось не збагнув.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Василь Шевцов вважає, що Солце - не є ядерним реактором. І подібних реакцій там не відбувається взагалі.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Аватар Арій каже:
P.S. Деякі визначення взяв в лапки, тому що вони матеріальні і лише приблизно позначають предмет чи явище.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>