Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому заборонили російські соцмережі. Про приховані загрози розповідає Wall Street Journal

Категорія:

Спецтема:

У США пояснили сенс блокування Україною російських соцмереж.  Видання Wall Street Journal випустило статтю, в якій розповідається про загрози російських соцмереж ВКонтакте і Одноклассники.

Експерти з кібербезпеки вважають, що соцмережі представляють ще більшу небезпеку, ніж пропаганда, ставши стартовими майданчиками для хакерських атак, стверджує видання.

Соціальні мережі дозволяють хакерам збирати особисті дані про людей, яких збираються атакувати, а також як платформу для розміщення шкідливих програм.
"В Україні подібні атаки могли мати фатальний характер", - йдеться в статті.

Після того, як на сході України почалася війна, американська компанія з кібербезпеки CrowdStrike виявила, що російські хакери, пов'язані з групою APT 28, поширили через "Вконтакте" вірус для додатка для Android.

Шкідлива програма проникла в програмне забезпечення для українських артилеристів, яке розробив Ярослав Шерстюк. Програма дозволяла розрахувати дані для наведення українських гаубиць. Однак, російський вірус дозволив зламати програму і визначати місце розташування української артилерії, щоб потім російські сили могли завдати по них удару.

Видання пише, що торік російські хакери намагалися навіть вивести з ладу електропідстанцію в Києві. Інша кібершпигунська група з Росії Sandworm влаштувала атаку на електромережу в Західній Україні. Про це виданню розповів аналітик компанії FireEye Джон Халтквіст.

"Випадки в Україні дають можливість отримати інформацію про противника до того, як він влаштує нові атаки на Заході", - зазначив американський експерт.

За його словами, шкідливий код Sandworm, який виявили в Україні, був помічений і в елетроенергетичній мережі США.

Наші інтереси: 

Все, що пов’язане з РФ - несе в собі загрозу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи