Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому всі росіяни мають відповідати за дії свого правителя

Категорія:

Для початку: Росія юридично не імперія і не абсолютна монархія з підданими, а демократична країна, де регулярно проходили вибори. Війну розв’язав обраний країною президент.

Таку думку висловив у своєму дописі на НВ Олександр Сударкін, директор програми МВА Бізнес-школи МІМ, експерт з переговорів.

З розгортанням санкційного тиску, люди з багатьох країн пишуть: «Чому пересічні росіяни мають страждати через путіна і розв’язану ним війну в Україні, адже не вони це почали?». Аргумент «ми мирні люди й не повинні нести за це відповідальності» не витримує жодної критики. І ось чому.

Перше: росія юридично не імперія і не абсолютна монархія з підданими, а демократична країна, де регулярно відбувалися вибори. Війну розпочав вибраний народом президент. Якщо те, що він робить, не до вподоби, – зносьте його, боріться, використовуйте всі засоби, які існують у демократичних країнах, щоби припинити узурпацію влади. Система стримувань і противаг у демократіях існує саме для цього. Пишіть своєму депутату: районному, опозиційному, до Верховного суду, до ЄСПЛ, об'єднуйтеся в ініціативні групи, щоб зупинити диктатора. Якщо ж вам імпонує його політика – питань нема, отримуйте наслідки свого вибору.

Друге: нічого особистого, але в ХХІ столітті жодна країна не має права нападати на іншу. Питання щодо воєн у Югославії та Іраку не можуть бути причиною агресії рф щодо України. Якщо є якісь претензії до США – звертайтеся до них через відповідні механізми ООН, СБ ООН і так далі. Оголосіть, зрештою, війну США чи Британії, відправте бомбардувальники на Гаваї чи Аляску (не дай Боже, звісно, я не хочу Третьої Світової…), але ж ви бомбите Маріуполь та Суми, а якщо і побачили Нью Йорк, так це Донецької області, а не на Східному узбережжі США.

Якщо ж причиною нападу рф на Україну оголошується «чому тим можна, а цим – ні», або нещодавно почуте «ми воюємо не з Україною, а з США на території України» – це до психіатра. Ніби як один сусід побив іншого, а третій б'є четвертого, який слабший, бо першого страшно – може і голову пробити.

Третє: податки. Ніщо в сучасному світі не робиться без грошей. А гроші, шановні громадяни росії, заробляєте ви. Так, якась їх частина йде з нафтогазу, а ще ПДФО, акциз, ПДВ, різні прямі та непрямі податки, які в сукупності складають трильйони рублів. Саме ці гроші – в основі мілітарної економіки рф, вони йдуть на оплату «калібрів», «іскандерів», літаків, бомб, танків і так далі. Саме ці гроші не повинні йти туди, бо ж ви їх не контролюєте, про що наступний пункт.

Четверте: прозорість витрат бюджету рф. Не цікавився, але переглянув – Таємні й Цілком таємні витрати у 2019 році зросли на 7,6% в абсолютному значенні до 3 трильйонів рублів. У будь-якій економіці є закриті витрати, які підконтрольні парламенту і громадськості у досить загальних рисах. У рф вони останнім часом зростали без будь-якого контролю. Але це нікого не напружувало, адже нафтових доходів та включеності у світову економіку вистачало, щоб країна не відчувала, як вона мілітаризується.

Окремо хочу відзначити внесок російських корупціонерів – дякую, золоті ви наші, що «армата» нікуди не поїхала, а Су-35 2021 року випуску наші зенітники збивають «Іглою» 1975 року випуску. Крадіть на здоров’я, сил вам та терпіння!

П’яте – настрої громадян. Жоден уряд у світі не почне агресію проти іншої країни, якщо цю ідею не будуть підтримувати власні громадяни. Можна, звісно, у всьому звинуватити телевізор, мовляв, там все однобоко. Але це 2022 рік, і за останні два десятиліття можна було знайти будь-які джерела інформації: перевіряти, сумніватися, читати, запитувати. Багато хто навіть тепер переконує мене, людину, яка живе і працює у Києві, що тут нацисти. Причому у якості аргументів чую «ми це по телевізору бачили». І знову ж – з такими твердженнями до психіатра, а також до програм з депутінізації, ми вже розробляємо їх.

Соловйов, кісільов, скабєєва та купа інших пропагандистів викликали не відразу, не листи з вимогами закрити їх і прибрати з телевізора, а у кращому випадку реакцію «а що, я тєлєк не дивлюся». Спочатку негатив, потім «жовті» зірки, а далі «рішення питання» – так це працює. Тому розхльобуйте зараз, якщо не попередили ці процеси одразу.

Теперішні протести – це добре. Але лише за тих умов, якщо вони досягають результату. Як і на Болотній, так і зараз на мітингах – нуль результату. Одного пакують в автозак, інші знімають на телефони, викладають в інтернет і чекають, щоб якийсь «зовнішній світ» втрутився і щось зробив з цими «жахливими опричниками путіна». Не втрутиться! Порятунок потопельників – це ваша власна задача. Доки протестувальники махають плакатиками, у мене вдома падають бомби. Тому від плакатиків варто переходити до більш дієвих справ.

Наші інтереси: 

Розуміти, що росіяни не тільки всі ці роки правління путіна свідомо чи підсвідомо схвалювали його режим, особливо, у його зверхності та нахабності по відношенню до інших народів. Розуміти, що російський народ ще до путіна завжди прагнув домінувати над іншими народами, а українці та Україна в них завжди викликали приховане (і неприховане) роздратування. Понад три століття вони прагнули нас знищити або асимілювати, зробити манкуртами (що вони частково і зробили), перетворити українців на росіян у кожному перепису населення. Так що так, вони зараз усі винуваті за цю війну. На очах усього світу вони демонструють, які вони ниці й безпринципні, як б'ються у чергах, щоб купити останні доступні товари, збирають підписи під петицією, щоб їм не закривали Інстаграм. Деякі особини навіть пропонують націоналізувати IKEA та інші іноземні компанії, які працювали у РФ. Цей народ здатний тільки забирати в інших, поняття честі та гідності для них не існує! Тож хай або мовчать, або створюють свої національні держави: Північну Росію, Комі, Уральську республіку, Амурію, Бурятію, Саху і т.д. Ми про це вже давно писали. Дивіться журнал Перехід-ІV (№6-2001 рік) стаття "Етнополітична карта світу XXІ століття".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дані недавніх опитувань ясно показують, що росіяни підтримують війну в Україні. Перші дні після вторгнення 24 лютого особистий рейтинг Путіна фактично піднявся до багаторічного максимуму. За даними соціологічного агентства ВЦВГД, його рейтинг за тиждень, що закінчився 27 лютого, підскочив на шість відсотків і досяг 70%. Аналогічне агентство з проведення опитувань ФОМ зафіксувало семивідсоткове зростання за той же період, у результаті схвалення Путіна досягло 71% (інформація зі статті The Guardian).

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дані недавніх опитувань ясно показують, що росіяни підтримують війну в Україні. Перші дні після вторгнення 24 лютого особистий рейтинг Путіна фактично піднявся до багаторічного максимуму. За даними соціологічного агентства ВЦВГД, його рейтинг за тиждень, що закінчився 27 лютого, підскочив на шість відсотків і досяг 70%. Аналогічне агентство з проведення опитувань ФОМ зафіксувало семивідсоткове зростання за той же період, у результаті схвалення Путіна досягло 71% (інформація зі статті The Guardian).

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

 Цей народ здатний тільки забирати в інших, поняття честі та гідності для них не існує! Тож хай або мовчать, або створюють свої національні держави: Північну Росію, Комі, Уральську республіку, Амурію, Бурятію, Саху і т.д. Ми про це вже давно писали. Дивіться журнал Перехід-ІV (№6-2001 рік) стаття "Етнополітична карта світу XXІ століття".

Ці посилання не працюють.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Треба прогорнути вниз і найти статтю "Етнополітична карта світу XXІ століття". Є посилання https://www.ar25.org/node/26782