Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому люди обирають Linux?

Світ:

Багато моїх знайомих не встояли перед спокусою випробувати незнайому операційну систему. Але у більшості склалось негативне враження від першого знайомства. Тут спрацьовує стереотип "звичне-зручне". Зазвичай не вистачає часу на осмислення та вироблення навичок роботи з іншою системою.
Зараз мало хто пам´ятає свої напряги при знайомстві з MS Windows. А тут починай все з початку. Потрібна вагома мотивація для опанування нової системи.

Можу розповісти невеличку історію із власного досвіду.

Років 5 тому в наш офіс прийшов системний адміністратор однієї немалої зовнішньоторгової фірми. На той час у них було 30 офісних машин один поштовий та один термінальний сервер. І все під "зручним" MS-ом. Йому почали дзвонити настійливі люди, розповідають, скільки у нього компів, скільки і яких ліцензій, скільки йому ще треба купити, щоб спокійно спати. Причому всі проксі та гарячі стінки в нього відповідно налаштовані.

Друга причина - занадтоактивність користувачів і-нету через відсутність контролю. Він уже звертався в декілька великих комп’ютерних компаній, але всі пропонували рішення від MS.
Коли ми поставили йому недорогий сервер на RedHat 7.3 з проксі та системою білінгу всі проблеми відійшли в минуле.

Робіть висновки, панове.

Для Великого Брата нема проблем проінспектувати ваш робочий стіл та шухлядки через зручні віконечка. Ця можливість буде існувати, доки будуть закриті вихідні коди програм.

Зберегти приватність своїх даних вам дозволить використання програм з відкритим кодом. Саме тому знову почав зростати попит на системи під Linux. Особливо людей цікавлять готові системи на ноутбуках - офіс, інтернет, GPRS, 3G.

Для комфортного переходу на Linux на комп’ютері зберігається можливість входу в обидві системи — і Linux і Windows.
Але свідомо обмежується доступ в і-нет із Windows через велику небезпеку отримати свіжий вірус. В Linux це неймовірно — і це теж перевага.

Всім успіхів у Лінуксі!

Джерело: Компанія СЕМ


В тему:

ЧайNIX

Чи є ще щось крім Windows?

Поки мізки відпочивають

Чи прийме Ющенко "троянського коня" від Microsoft?

Український комп’ютер: сучасний стан і перспективи

Мова, одяг, Лінукс

Проект СЕНСАР

Природний закон, або як нам українізувати українців (програма дій)
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи