Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британія вступає у велику геополітичну гру

Спецтема:

До України одночасно приїхали два міністра закордонних справ дружніх до України країн – державний секретар у закордонних справах Великої Британії Борис Джонсон і міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващіковський. Соупаденіє? 

Українці розцінюють це як добрий знак.

Ось, що написав блогер Сергій Марченко на Фейсбук:

"І це не просто рядові переговори ні про що. Про серйозність намірів британців говорить приїзд до Києва самого Джонсона - птах такого польоту відвідує наші Палестини не часто і його приїзд означає, що принципове рішення прийнято. Британія вступає в гру. На протокольних фото Гройсман сяяв так, ніби йому дали мільярд. Вступ до гри Британії важко переоцінити. З політичної точки зору, це гравець номер 2 в світі, якщо не номер 1".

Скидається на те, що Велика Британія і Польща мають намір взяти участь у переговорному процесі. Очевидно, що так звані мінські домовленості себе вичепали.

Нагадаємо, в Україні із спільним візитом з 28 лютого по 2 березня перебуватимуть державний секретар у закордонних справах та справах Співдружності націй Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон і міністр закордонних справ Республіки Польща Вітольд Ващиковський. 

 

Наші інтереси: 

Союзники України і потенційні партнери для створення Міжмор'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Вона завжди була найпотужнiшим геополiтичним гравцем - "Британія вступає у велику геополітичну гру"

Коментарі

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Вона завжди була найпотужнiшим геополiтичним гравцем - "Британія вступає у велику геополітичну гру"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так, але зараз вона переносить увагу з Євросоюзу на Міжмор’я.

Вiктор Нокiд каже:
Вона завжди була найпотужнiшим геополiтичним гравцем - "Британія вступає у велику геополітичну гру"

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Британія була найпотужнішим геополітичним гравцем до Другої світової війни. До речі, підштовхування Польщі до конфронтації з Німеччиною і розпалювання Другої світової на совісті Британії!

Але вже у серпні 1941 року (9-12) Британія слізно просила Рузвельта вступити у війну і "врятувати західну цивілізацію". Рузвельт і Черчілль зустрілися на борту лінкора "Принц Уельський" (військово-морська база Ньюфаундленд)...
В результаті Британія поступилася США першістю у світовій політиці, а фунт стерлінгів поступився долару в якості міжнародної одиниці розрахунків...

Про цю зустріч є гарна книга, написана сином Рузвельта - Елліотом, - який супроводжував батька на цій зустрічі: Roosevelt E. As He Saw It. — New York: Duell, Sloan, & Pierce, 1946. (Перекладене видання в СРСР: Рузвельт Э. Его глазами. — М.:ИИЛ, 1947.)

Книгу можна знайти і скачати) в електронній бібліотеці "Мілітера":
http://militera.lib.ru/memo/usa/roosevelt/index.html

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!