Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Bloomberg написав про співпрацю «Лабораторії Касперського» з ФСБ

З 2012 року «Лабораторію Касперського» покинули високопоставлені менеджери, на місце яких прийшли люди, які мають тісні зв’язки з російськими військовими або розвідувальними структурами ФСБ, 

Про це пише Bloomberg. Деякі з них активно допомагають ФСБ в кримінальних розслідуваннях, використовуючи інформацію про 400 млн. клієнтів компанії, розповіли агентству шість діючих і колишніх працівників фірми, які відмовляються обговорювати цю тему публічно, побоюючись репресій.

Четверо колишніх інсайдерів розповіли агентству, що зв’язки компанії зі спецслужбами різко посилилися після двох хвиль звільнень топ-менеджерів. Перша хвиля, за їх словами, трапилася в 2012 році, коли Касперський відмовився від партнерства з IPO з американською інвестиційною фірмою General Atlantic. Після цього комерційний директор компанії Гаррі Кондаков поширив для внутрішнього користування електронною поштою лист, в якому говорилося, що високопоставлені пости будуть займати тільки росіяни, сказали Bloomberg дві людини, які заявили, що бачили цю розсилку. У «Лабораторії Касперського» заперечують існування такого листа.

У 2014 році Касперський, пише Bloomberg, звільнив групу високопоставлених менеджерів, у тому числі технічного директора Миколу Гребенникова і президента північноамериканського напряму Стіва Оренберга, які просили засновника компанії зберегти за собою тільки пост голови правління і піти з посади гендиректора.

За інформацією Bloomberg, засновник компанії Євген Касперський, сам колишній співробітник КДБ, щотижня ходить в баню в групі з 5-10 чоловік, серед яких зазвичай бувають співробітники російських спецслужб. Бізнесмен заявив в інтерв’ю, що групові походи в лазню носять виключно соціальну функцію: «Коли я ходжу в баню, вони стають друзями».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи