Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Блогер Марина Данилюк-Ярмолаєва про гурт Green Grey та їх протест проти закону про мову

Політичний блогер Марина Данилюк-Ярмолаєва написала гнівний пост у ФБ, де розкритикувала відомий у минулому український гурт Green Grey.

 

Почитала плачі старих пнів із Green Gray, що їх не хочуть на концерт до Дня незалежності. Типу, стирають культурку. Ніззя отдавать рускоязичноє наслєдіє Расіє…

Далі були огидні факи в інстаграмі — як протест проти закону про мову.

Виглядає вкрай огидно. Коли чоловіки по полтиннику ліплять із себе підлітків "страни бєз граніц".

 

Для порівняння блогерка наводить приклад діяльності іншого українського гурту ТНМК

Для порівняння. Як мощно еволюціонували як люди і артисти хоча б ті самі ТНМК — Фоззі і Фагот. Статечні і респектабельні чоловіки, татусі. Під 50 років. І той і інший харків’яни, дуже довго російськомовні у приватному житті, але за них не соромно. Їх хочеться наслідувати. У них є громадянська позиція. Кожне інтерв’ю як одкровення. Чіткі пояснення, чого виступи в РФ це погано. Чого війну на Сході варто називати війною. Що робити з «байдужими», як тягнути за собою. І дуже цікаво було почути думки двох харків’ян стосовно того, як комуністи, РПЦ і радянська влада русифіковували Харків. Все круто тут у головах. Колонки Фоззі для НВ — рекомендовано для читання.

А Green Gray їздить на концерти в Тульську область, записує пісні проти закону про мови і вимагає типу поваги. Хитров###ні. Смішно, коли в офіційній заяві прикрились «мы же тоже патриоты и граждане Украины». Не написати за тридцять років жодної української пісні, і першу написати проти української мови — це треба так уміти налажати.

Перед цим "Green Grey" презентував кліп на пісню "В одному човні" де торкнувся обмеження російськомовного контенту в Україні. 

 "Для чого, скажи, усе ділити на біле і чорне?", - задають питання артисти в пісні, на яку було знято чорно-білий ролик. "Я хочу говорити як я хочу, от і все", - наголошується в композиції та додається, що "ми самі себе тут сковуєм рамками".

Музиканти розповідають про "ліки від усіх бід - замість недовіри - любити, замість ненависті - любити!"

Також у пісні "Грін Грей" слухачів закликають визнати, що "ми такі ж як ти, визнай, хоч це і непросто, але ми з тобою живемо в одному просторі".

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи