Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 13

Бізнес підтримує армію та Україну

За два роки, які триває відкрите воєнне вторгнення росії на українські землі, багато хто з представників великого бізнесу допомагав фронту та цивільному населенню. Найбільш масштабні ініціативи реалізовує Рінат Ахметов. Відомий підприємець, власник бізнесів у металургійній та енергетичній сфері, президент футбольного клубу "Шахтар", він вірить у перемогу та відродження України й долучається до цього усіма можливими способами. Так, інвестиційна група компаній SCM, Фонд Ріната Ахметова та ФК "Шахтар" за 24 місяці витратили на потреби військових та гуманітарні ініціативи понад 7,6 млрд грн (223 млн доларів США).

Відповідь на потреби армії

Проєкт "Сталевий фронт" повністю сфокусований на роботі із запитами українських військових. Його діяльність спрямована відразу за кількома векторами. По-перше, виробництва Метінвест Груп на своїх потужностях випускають продукцію, яка потрібна на лінії зіткнення: сталь для бронезахисту техніки, метал для виготовлення мобільних багі, протитанкові їжаки, саперне обладнання, а також побутові речі (мобільні пічки, умивальники тощо). Важливу роль відіграють і фахівці металургійної сфери, які пропонують актуальні інженерні рішення: модульні укриття, системи захисту від дронів-камікадзе. 

Ті запити військового командування, які неможливо закрити можливостями металургів, вирішуються масовими закупівлями. "Сталевий фронт" відправляє в різні підрозділи дрони, автівки, аптечки, приціли, тепловізори.

Ця діяльність особливо близька та важлива для бізнесмена, адже з початку війни 13,5 тисяч співробітників його підприємств покинули мирне життя і стали на захист держави. 900 з них, на жаль, загинули. Підтримувати армію — найефективніший спосіб наближати перемогу.

Підтримка гуманітарної стабільності

Війна — це величезний виклик для суспільства загалом. Щоб підтримувати тих, хто втратив домівку або роботу, а також проживає в прифронтових регіонах, Фонд Ріната Ахметова організовує роздачу продуктових наборів (13 млн наборів із найнеобхіднішими продуктами харчування передано цивільним на лінії фронту і переселенцям), засобів гігієни, побутових речей першої потреби, ліків, одягу.

Важливим проєктом бізнесмена також є "Серце Азовстали". В рамках даної ініціативи 1 мільярд гривень спрямовано на підтримку захисників Маріуполя та їхніх родин. Кошти витрачаються на купівлю житла, медичні послуги, психологічну та фізичну реабілітацію. За рахунок фінансів, які надав ФК "Шахтар", було організовано лікування українських героїв Михайла Діанова та Віталія Шумея за кордоном.

Наші інтереси: 

Перемога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи